Zorlu: Kolay
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
4 adet Connex
yufka
Çeyrek kalıp
Aknaz beyaz peynir
2 adet
domates
10 adet İnci
siyah zeytin
10 adet İnci
yeşil zeytin
1 tatlı
kaşığı Destan kekik
1 tatlı
kaşığı Destan çörek otu
1 tatlı
kaşığı Destan susam
1 adet Bili
bili yumurta
4 çorba
kaşığı Sırım zeytinyağı
Yarım çay
bardağı Dost süt
1 tutam
Rafine Sofra tuz
Çeyrek şişe
soda
· Fırını alt üst ızgara ayarında 200
dereceye ayarlayın.
· Sosu için bir kavanoz içerisine 1
adet yumurta, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı süt, çeyrek şişe
soda, 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı kekik koyun. Kavanozdaki karışımı iyice
çalkalayın ve daha sonra kullanmak üzere ayırın.
· 4 adet yufkayı tezgâha alın ve üst üste
açın. Yufkaları ikiye katlayıp ortadan kesin. Yufkaları tek tek tezgâh üstünde
yarım ay şeklinde açın ve çekerek katlayın. Bu şekilde diğer yufkaları da
katlayarak yufka arasında perdeler oluşturun.
· Yufkaları fırın tepsisine sıkı olacak
şekilde yerleştirin. 2 adet yarım ay doğranmış domatesleri, çeyrek kalıp ince
dikdörtgen kesilmiş beyaz peyniri, 10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah
zeytinleri ve 10 adet yeşil zeytin tepsiye eşit miktarda yufkaların aralarına
sıkıştırarak dağıtın. Yufkaların üzerine hazırlanan sosu sürün. Sosun her yufka
arasına girdiğinden emin olun.
· Böreğin üzerine 1 tatlı kaşığı susam
ile 1 tatlı kaşığı çörek otu serpin.
· Böreği fırının ikinci katına
yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Eğer üzeri daha fazla renk alsın isterseniz
son 5 dakikası üst rafta pişirmeyi tamamlayabilirsiniz.
· Dilerseniz kahvaltı sofralarında
dilerseniz akşamüstü atıştırmalarında ağızlarda şölen yaratacak Buruşuk Börek
hazır ve nazır. Afiyet olsun!