Buruşuk Börek

10 Kişilik

Tarif

Zorlu: Kolay

Hazırlık süresi: 15 dakika

Pişirme süresi: 20 dakika

 

4 adet Connex yufka

Çeyrek kalıp Aknaz beyaz peynir

2 adet domates

10 adet İnci siyah zeytin

10 adet İnci yeşil zeytin

1 tatlı kaşığı Destan kekik

1 tatlı kaşığı Destan çörek otu

1 tatlı kaşığı Destan susam

1 adet Bili bili yumurta

4 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

Yarım çay bardağı Dost süt

1 tutam Rafine Sofra tuz

Çeyrek şişe soda

 

·       Fırını alt üst ızgara ayarında 200 dereceye ayarlayın.

·       Sosu için bir kavanoz içerisine 1 adet yumurta, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, yarım çay bardağı süt, çeyrek şişe soda, 1 tutam tuz ve 1 tatlı kaşığı kekik koyun. Kavanozdaki karışımı iyice çalkalayın ve daha sonra kullanmak üzere ayırın.

·       4 adet yufkayı tezgâha alın ve üst üste açın. Yufkaları ikiye katlayıp ortadan kesin. Yufkaları tek tek tezgâh üstünde yarım ay şeklinde açın ve çekerek katlayın. Bu şekilde diğer yufkaları da katlayarak yufka arasında perdeler oluşturun.

·       Yufkaları fırın tepsisine sıkı olacak şekilde yerleştirin. 2 adet yarım ay doğranmış domatesleri, çeyrek kalıp ince dikdörtgen kesilmiş beyaz peyniri, 10 adet çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytinleri ve 10 adet yeşil zeytin tepsiye eşit miktarda yufkaların aralarına sıkıştırarak dağıtın. Yufkaların üzerine hazırlanan sosu sürün. Sosun her yufka arasına girdiğinden emin olun.

·       Böreğin üzerine 1 tatlı kaşığı susam ile 1 tatlı kaşığı çörek otu serpin.

·       Böreği fırının ikinci katına yerleştirin ve 20 dakika pişirin. Eğer üzeri daha fazla renk alsın isterseniz son 5 dakikası üst rafta pişirmeyi tamamlayabilirsiniz.

·       Dilerseniz kahvaltı sofralarında dilerseniz akşamüstü atıştırmalarında ağızlarda şölen yaratacak Buruşuk Börek hazır ve nazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)