Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 35 dakika
2
adet patlıcan
3
su bardağı Sole Ayçiçek yağı
1
su bardağı Efsane un
1
su bardağı Ekmecik galeta unu
2
adet Bili bili yumurta
Yarım
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım
çay kaşığı Destan karabiber
Yarım
çay kaşığı Destan kırmızı acı toz biber
1
çay kaşığı Destan susam
1
çay kaşığı Destan çörek otu
1
çay kaşığı Destan kekik
1
çay kaşığı Destan kimyon
Sosu
için:
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
diş sarımsak
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 su bardağı su
1 çorba kaşığı Destan kekik
Üzerine:
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
3
yaprak maydanoz
1
dilim limon
·
2 adet patlıcanı iyice közleyin. Közlenmiş
patlıcanların kabuklarını soyun ve bir kaşık yardımı ile bastırarak yayın.
·
3 adet kâse alın ve birine 1 su bardağı un,
diğerine 2 adet çırpılmış yumurta ve son olana 1 su bardağı galeta unu koyun.
Unlu kâseye 1’er çay kaşığı kimyon, çörek oyu, kekik, susam ile yarım çay
kaşığı tuz, kırmızı acı toz biber ve karabiber ekleyip karıştırın.
·
Patlıcanları sırası ile önce unlu karışıma,
ardından yumurtalı karışıma ve son olarak galeta ununa bulayın. Bu paneleme
işlemini yine yapın.
·
3 su bardağı Ayçiçek yağını tavaya koyup
kızdırın. Kızan sıvıyağ içerisine panelenmiş patlıcanları koyup arkalı önlü
kızartın.
·
Üzerine için 1 çorba kaşığı tereyağına, 3 ince
kesilmiş maydanoz yaprağını karıştırıp şekil verin. Tereyağını buzluğa koyun.
·
Ufak bir sos tavasına 1 çorba kaşığı tereyağı
ekleyin. Kızan tereyağına 1 çorba kaşığı domates salçası ile 2 diş sarımsak
ekleyin. Salçayı 1 dakika kadar kavurun ve 1 çorba kaşığı kekik ekleyin. 1 su
bardağı suyu tavaya ekleyip karıştırın.
·
Hazırlanan sıcak sosu tabağa yayın. Üzerine
çıtır çıtır kızarmış patlıcan şinitzelleri koyun. Her bir şinitzelin üzerine
birer parça tereyağı ve limon dilimi koyun.
·
Ağızlarda şölen yaratacak bu efsane lezzet
emrini amade. Afiyet olsun!