Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
1
paket Tazem tavuk göğsü
1,5
litre su
1
tutam Rafine Sofra tuz
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
adet büyük soğan
1
adet havuç
1
adet patates
3
diş sarımsak
2
çay bardağı Saban kırmızı mercimek
1,5
litre tavuğun haşlama suyu
1
silme çay kaşığı Destan karabiber
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tatlı kaşığı Yurdum domates salçası
1
tatlı kaşığı Yurdum biber salçası
1
çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
1
çay kaşığı Destan pul biber
1
çay kaşığı Destan kekik
1
su bardağı su
· Tavukları düdüklü
tencereye koyup üzerlerine 1,5 litre su ekleyin. Tavukların üzerine 1 tutam tuz
serpin ve düdüklünün kapağını kapatıp 2 seviyesine getirin. Düdüklünün düdüğü
çıkınca tavukları 15 dakika kısık ateşte pişirin. Pişen tavukları suyundan
ayırın ve küp kesin.
· Geniş bir tencereye 1
çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. Kızan tereyağına 1 adet küp doğranmış
soğanları ekleyip kavurun. Pembeleşen soğanların üzerine 1 adet doğranmış havuç
ile patates ekleyip 4 dakika daha kavurun. Tencereye 3 diş sarımsak ekleyin.
Sebzelerin hafif kavrulmuş ve renk almış olması çorbaya lezzet verecektir.
Tencereye 2 çay bardağı yıkanmış kırmızı mercimek ekleyip 1 dakika daha
kavurun. 1,5 litre haşlanmış tavuğun suyunu, 1 silme çay kaşığı karabiberi, 1
tatlı kaşığı tuzu tencereye koyun ve kısık ateşte sebzeler yumuşayana kadar
yaklaşık 15 dakika pişirin. 15 dakika sonunda çorbayı el blenderı ile taneler
gidecek şekilde çekin.
· Ufak bir tavaya 1
çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. Kızan tereyağın içerisine 1 tatlı
kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1’er çay kaşığı kırmızı
toz biber, pul biber, kekik ekleyip 1 dakika kadar kavurun. 1 su bardağı suyu
tavaya ekleyip karıştırın.
· Tavuk sulu mercimek
çorbasını kâseye doldurun. Üzerine haşlanmış küp doğranmış tavuklardan ekleyip
kırmızı yağdan gezdirin. Dilerseniz üzerine pul biber ile nane
ekleyebilirsiniz. Soğuk günlerde şifa niyetine atom çorbası hazır ve nazır.
Afiyet olsun!