Beyti Kebabı

3 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor

Hazırlık süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

 

1 paket Emin kıyma

1 adet kapya biber

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım çay kaşığı Destan kimyon

1 çay kaşığı Destan pul biber

1 çay kaşığı Destan kekik

6 adet Connex lavaş

Çeyrek bağ maydanoz

10 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

3 diş sarımsak

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çay bardağı su

4 çorba kaşığı Destan yoğurt

2 diş sarımsak

 

·       6 adet tahta şişi geniş bir kâse içerisinde 1 gece önceden suya bırakın.

·       Geniş bir kâseye 1 paket dana kıyma, 1 adet ufak küpler halinde doğranmış kapya biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı kimyon ekleyin. Kıymalı harcı iyice lifler ayrılana kadar yoğurun.

·       Avuç büyüklüğünde bir beze alın ve şişin sivri kısmından başlayarak sıka sıka aşağıya doğru itin. Eğer eliniz yapışıyor ise elinizi ıslatabilirsiniz. Harcı şişe sıkı geçirin. Aksi taktirde et pişme sırasında düşebilir. Diğer şişlere de aynı işlemi gerçekleştirin.

·       Döküm bir tavayı ısıtın. 5 dakika ısınmış ve hafif tütmeye başlayan tavaya etleri dizin. 10 dakika aradan sonra etleri kontrollü bir şekilde çevrin. Eğer iyice kızarmamış ise etleri biraz daha aynı yönde pişirmeye devam edin.

·       Ufak bir sos tavasında 3 çorba kaşığı zeytinyağını kızdırın. Kızan yağ içerisine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 3 diş sarımsak ekleyip kavurun. Kavrulmuş domates salçasına 1 çay bardağı su ekleyip 3 dakika kısık ateşte karıştırın.

·       Ayrı bir kâse içerinde 4 çorba kaşığı yoğurt ile 2 diş sarımsak çırpın.

·       7 çorba kaşığı zeytinyağı ile çeyrek bağ ince ince kesilmiş maydanozu karıştırın. 6 adet lavaşa bu sosu sürün. Lavaşları kebap boyutunda fazla kalan yerleri keserek aynı ebatta yapın. Bir lavaşın üzerine şişi koyun ve şişi çekin. Lavaşı ete sıkıca sarın ve 2 parmak kalınlığında kesin. Diğer lavaşları da aynı şekilde sarıp kesin. Kalan fazla lavaşları ufak kırpıklar halinde kesin.

·       Sunum tabağının ortasına kırpılmış lavaşları, lavaşların üzerine yoğurtlu sarımsağı ekleyin. Tabağın kenarlarından başlayarak hazırlana beytileri dizin. Beytilerin üzerine yoğurtlu karışımdan ve salçalı sostan gezdirin.

·       Dillere destan Beyti Kebabı hazır. Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)