Zorluk: Zor
Hazırlık süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
1 paket Emin
kıyma
1 adet kapya
biber
1 çay kaşığı
Destan karabiber
1 çay kaşığı
Rafine Sofra tuz
Yarım çay
kaşığı Destan kimyon
1 çay kaşığı
Destan pul biber
1 çay kaşığı
Destan kekik
6 adet Connex
lavaş
Çeyrek bağ
maydanoz
10 çorba
kaşığı Sırım zeytinyağı
3 diş
sarımsak
1 çorba
kaşığı Yurdum domates salçası
1 çay
bardağı su
4 çorba
kaşığı Destan yoğurt
2 diş
sarımsak
· 6 adet tahta şişi geniş bir kâse içerisinde
1 gece önceden suya bırakın.
· Geniş bir kâseye 1 paket dana kıyma,
1 adet ufak küpler halinde doğranmış kapya biber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay
kaşığı pul biber, 1 çay kaşığı kekik, 1 çay kaşığı tuz ve yarım çay kaşığı
kimyon ekleyin. Kıymalı harcı iyice lifler ayrılana kadar yoğurun.
· Avuç büyüklüğünde bir beze alın ve
şişin sivri kısmından başlayarak sıka sıka aşağıya doğru itin. Eğer eliniz
yapışıyor ise elinizi ıslatabilirsiniz. Harcı şişe sıkı geçirin. Aksi taktirde
et pişme sırasında düşebilir. Diğer şişlere de aynı işlemi gerçekleştirin.
· Döküm bir tavayı ısıtın. 5 dakika
ısınmış ve hafif tütmeye başlayan tavaya etleri dizin. 10 dakika aradan sonra
etleri kontrollü bir şekilde çevrin. Eğer iyice kızarmamış ise etleri biraz
daha aynı yönde pişirmeye devam edin.
· Ufak bir sos tavasında 3 çorba kaşığı
zeytinyağını kızdırın. Kızan yağ içerisine 1 çorba kaşığı domates salçası ve 3
diş sarımsak ekleyip kavurun. Kavrulmuş domates salçasına 1 çay bardağı su
ekleyip 3 dakika kısık ateşte karıştırın.
· Ayrı bir kâse içerinde 4 çorba kaşığı
yoğurt ile 2 diş sarımsak çırpın.
· 7 çorba kaşığı zeytinyağı ile çeyrek
bağ ince ince kesilmiş maydanozu karıştırın. 6 adet lavaşa bu sosu sürün.
Lavaşları kebap boyutunda fazla kalan yerleri keserek aynı ebatta yapın. Bir lavaşın
üzerine şişi koyun ve şişi çekin. Lavaşı ete sıkıca sarın ve 2 parmak
kalınlığında kesin. Diğer lavaşları da aynı şekilde sarıp kesin. Kalan fazla
lavaşları ufak kırpıklar halinde kesin.
· Sunum tabağının ortasına kırpılmış
lavaşları, lavaşların üzerine yoğurtlu sarımsağı ekleyin. Tabağın kenarlarından
başlayarak hazırlana beytileri dizin. Beytilerin üzerine yoğurtlu karışımdan ve
salçalı sostan gezdirin.
· Dillere destan Beyti Kebabı hazır.
Afiyet olsun!