Berliner

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor

Hazırlık süresi: 20 dakika

Mayalama süresi: 1:30 dakika

Pişirme süresi: 10 dakika

 

3 su bardağı (300 gr) Efsane un

1 paket Efsane instant maya

Yarım su bardağı (100 ml) Dost süt

2 tepeleme çorba kaşığı (40 gr) Şafak toz şeker

4 adet Bili bili yumurta

1,5 çorba kaşığı (40 gr) Pervin tereyağı

1 paket Efsane vanilin

5 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

Yarım paket Peripella kakaolu fındık kreması

Yarım paket İlkgün çilek reçeli

1 tatlı kaşığı Şafak pudra şekeri

 

·       Stand mikserin haznesine 3 su bardağı un koyup ortasında bir havuz oluşturun. Haznedeki unun ortasına 1 paket instant mayayı, 1 çay kaşığı şekeri ve yarım çay bardağı sütü ekleyip hafif karıştırın. Haznenin üzerini nemli bir bez örtün ve 15 dakika bekleyin.

·       Geniş bir kâse içerisine 3 yumurta sarısını ve 1 bütün yumurtayı ekleyip çırpın. Kâseye kalan sütü, kalan şekeri, 1 paket vanilini ve 1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını ekleyip karıştırın.

·       Hazneyi miksere takın ve düşük ayarda karıştırın. 1 dakika karışan hazneye kâse içerisinden sıvının yarısını ekleyin. Mikserin hızını orta ayara getirin ve 3 dakika hamurun yoğurun. Kalan sıvıyı ekleyin ve 9 dakika orta seviyede hamuru oluşturun. Ele yapışmayacak ve elastik bir hamur elde etmeniz gerekmekte. Eğer hamur hafif ele yapışır ise un takviyesi yapabilirsiniz.

·       Hamurun üzerini nemli bir bez ile kapatın ve 1 saat mayalandırın.

·       Hamuru hafif unlu tezgâha alın ve fazla gazını çıkartmak için kısa bir yoğurun. Hamuru serçe parmak kalınlığında 1 cm yüksekliğinde açın. Hamurdan geniş bir bardak ağzı yardımı ile halkalar oluşturun. Kalan fazlalık hamuru yine birleştirin ve halkalar oluşturmaya devam edin. Hamur halkalarını un serpilmiş tepsiye alın ve üzerlerini nemli bir bez ile kapatın. Hamurları 30 dakika mayalandırın.

·       Derin bir tavaya 5 çorba kaşığı Ayçiçek yağı koyun ve düşük ısıda yağı 150 derece tutmaya çalışın. Eğer bir termometre kullanmıyorsanız tahta bir kaşığı yağa batırın ve ufak baloncukların çıktığı seviye pişirmeye uygun seviyedir.

·       Bezeleri tavaya aktarın ve tavanın üzerini tencere kapağı ile kapatın. 2 dakika kapalı bir şekilde pişirin. Bu sayede içleri daha iyi pişmiş olacak. Hafif renk alan hamurları bir kaşık yardımı ile çevirin. Arkalı önlü pişmiş hamurları süzgece alıp fazla yağının akmasını sağlayın.

·       Bu aşamada yarım paket çilek reçelini el blenderından geçirip sivri uçlu bir sıkma torbasına aktarın. Bu sayede ucun tıkanmasını önleyeceksiniz.

·       Sürülebilir fındık kremasını da yine sivri uçlu bir sıkma torbasına aktarın. Eğer sıkma torbası kullanmak istemezseniz pişen Berlinerleri yanlamasına keserek içlerini rahatça doldurabilirsiniz.

·       Berlinerlerin içlerini dışa taşacak şekilde yanlardan delerek doldurun. Berlinerlerin üzerlerine pudra şekeri serpin.

·       Dünyaca ünlü Berlinerler yumuşacık hamuru içi dolu malzemesi ile hazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)