Zorluk:
Zor
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Mayalama
süresi: 1:30 dakika
Pişirme
süresi: 10 dakika
3
su bardağı (300 gr) Efsane un
1
paket Efsane instant maya
Yarım
su bardağı (100 ml) Dost süt
2
tepeleme çorba kaşığı (40 gr) Şafak toz şeker
4
adet Bili bili yumurta
1,5
çorba kaşığı (40 gr) Pervin tereyağı
1
paket Efsane vanilin
5
su bardağı Sole Ayçiçek yağı
Yarım
paket Peripella kakaolu fındık kreması
Yarım
paket İlkgün çilek reçeli
1
tatlı kaşığı Şafak pudra şekeri
· Stand mikserin
haznesine 3 su bardağı un koyup ortasında bir havuz oluşturun. Haznedeki unun
ortasına 1 paket instant mayayı, 1 çay kaşığı şekeri ve yarım çay bardağı sütü
ekleyip hafif karıştırın. Haznenin üzerini nemli bir bez örtün ve 15 dakika
bekleyin.
· Geniş bir kâse
içerisine 3 yumurta sarısını ve 1 bütün yumurtayı ekleyip çırpın. Kâseye kalan
sütü, kalan şekeri, 1 paket vanilini ve 1,5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını
ekleyip karıştırın.
· Hazneyi miksere takın
ve düşük ayarda karıştırın. 1 dakika karışan hazneye kâse içerisinden sıvının
yarısını ekleyin. Mikserin hızını orta ayara getirin ve 3 dakika hamurun
yoğurun. Kalan sıvıyı ekleyin ve 9 dakika orta seviyede hamuru oluşturun. Ele
yapışmayacak ve elastik bir hamur elde etmeniz gerekmekte. Eğer hamur hafif ele
yapışır ise un takviyesi yapabilirsiniz.
· Hamurun üzerini nemli
bir bez ile kapatın ve 1 saat mayalandırın.
· Hamuru hafif unlu
tezgâha alın ve fazla gazını çıkartmak için kısa bir yoğurun. Hamuru serçe
parmak kalınlığında 1 cm yüksekliğinde açın. Hamurdan geniş bir bardak ağzı
yardımı ile halkalar oluşturun. Kalan fazlalık hamuru yine birleştirin ve
halkalar oluşturmaya devam edin. Hamur halkalarını un serpilmiş tepsiye alın ve
üzerlerini nemli bir bez ile kapatın. Hamurları 30 dakika mayalandırın.
· Derin bir tavaya 5
çorba kaşığı Ayçiçek yağı koyun ve düşük ısıda yağı 150 derece tutmaya çalışın.
Eğer bir termometre kullanmıyorsanız tahta bir kaşığı yağa batırın ve ufak
baloncukların çıktığı seviye pişirmeye uygun seviyedir.
· Bezeleri tavaya
aktarın ve tavanın üzerini tencere kapağı ile kapatın. 2 dakika kapalı bir
şekilde pişirin. Bu sayede içleri daha iyi pişmiş olacak. Hafif renk alan
hamurları bir kaşık yardımı ile çevirin. Arkalı önlü pişmiş hamurları süzgece
alıp fazla yağının akmasını sağlayın.
· Bu aşamada yarım
paket çilek reçelini el blenderından geçirip sivri uçlu bir sıkma torbasına
aktarın. Bu sayede ucun tıkanmasını önleyeceksiniz.
· Sürülebilir fındık
kremasını da yine sivri uçlu bir sıkma torbasına aktarın. Eğer sıkma torbası
kullanmak istemezseniz pişen Berlinerleri yanlamasına keserek içlerini rahatça
doldurabilirsiniz.
· Berlinerlerin
içlerini dışa taşacak şekilde yanlardan delerek doldurun. Berlinerlerin
üzerlerine pudra şekeri serpin.
· Dünyaca ünlü
Berlinerler yumuşacık hamuru içi dolu malzemesi ile hazır. Afiyet olsun!