Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 50 dakika
3 adet patates
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım çay kaşığı Destan karabiber
Yarım paket Binvezir kaşar peyniri
Yarım paket Dost krema
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
1 paket Emin kıyma
1 adet büyük soğan
1 adet havuç
2 diş sarımsak
2 avuç Mutfağım bezelye
1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası
1 tatlı kaşığı Yurdum biber salçası
Yarım çay kaşığı Destan karabiber
1 silme tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım çay kaşığı Destan kekik
Yarım çay kaşığı Destan acı kırmızı toz biber
1 su bardağı su
·
3 adet patatesi geniş bir tencere koyun ve 20
dakika haşlayın. Haşlanmış patateslerin kabuklarını soyun ve bir kâseye
aktarın. Kâseye 1 çorba kaşığı tereyağı,1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı
karabiber, yarım paket rendelenmiş kaşar ve yarım paket krema koyup bir çatal
yardımı ile iyice ezin. Daha sonra kullanmak üzere üzerini kapatın.
·
Fırını alt üst fansız 220 dereceye ayarlayın.
·
Fırına dayanıklı veya bir döküm tavayı ocağa
alın. Tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağı koyup kızdırın. 1 paket kıymayı tavaya
ekleyin ve iyice kavurun. Suyunu salıp tekrar çeken ve hafif renk alan
kıymaların üzerine 1 adet büyük küp doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya devam
edin. Soğanları 5 dakika kavurun ve hafif renk aldırın. Tavaya 1 adet küp
doğranmış havuç ve 2 diş yemeklik doğranmış sarımsağı ekleyip 3 dakika daha
kavurun. Tavaya 2 avuç dondurulmuş bezelye, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1
tatlı kaşığı domates salçası, yarım çay kaşığı karabiber, 1 silme tatlı kaşığı
tuz, yarım çay kaşığı kekik ve yarım çay kaşığı acı kırmızı toz biber ekleyip
karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 su bardağı suyu tavaya ekleyip karıştırın.
·
Daha önceden hazırlanan patates püresini tavaya
yayın ve bir çatal yardımı ile boşlukları patates püresi ile kapatın. Tavayı
fırına koyun ve 20 dakika üzerleri renk alana kadar pişirin. Dilerseniz üzerine
rendelenmiş kaşar ekleyebilirsiniz.
·
Damaklarda iz bırakacak, ağızlar şölen yaratacak
çoban turtası hazır. Afiyet olsun!