Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
2-3
adet orta boy patates
1
adet Bili bili yumurta sarısı
1
tatlı kaşığı Pervin tereyağı
Çeyrek
kalıp Dost kaşar
2
dilim Emin antep fıstıklı dana macar salam
2
dilim Emin dana macar salam
1
adet Tombik sosis
1
yaprak marul
1
adet Fıçı kornişon turşusu
1
adet Yurdum közlenmiş kırmızı biber
· 2 adet orta boy
patatesi yıkayın. Patatesleri su dolu bir kâseye mandolin ile ince ince kesin.
Bu işlemi bazı rendelerin köşesinde bulunan dilimleyici ya da bir dilimleyici
aparatı kullanarak yapabilirsiniz.
· Fırın tepsisine yağlı
kâğıt serin ve dilimlenmiş patatesleri yan yana gelecek şekilde 5-6 sıra dizin.
Patatesleri bu şekilde dizili patateslerin uç kısmına değecek şekilde dizerek
4-5 sıra oluşturun. Patatesler 20 x 30 cm olacak şekilde bir dikdörtgen olması
katlandığında bir sandviç olmasına yardımcı olacaktır.
· Patateslerin üzerine
1 adet yumurta sarısının ve 1 tatlı kaşığı eritilmiş tereyağının yarısını sürün.
Patateslerin üzerine çeyrek kalıp kaşarın yarısını rendeleyip yarısını serpin.
Patatesleri alt üst fanlı 200 derece fırında üzerleri renk alana kadar
kızartın.
· Patatesleri bir yağlı
kâğıt yardımı ile ters çevirin ve alt üst yapın. Patateslerin diğer yüzeyine
kalan yumurta sarısını ve tereyağını sürüp kalan kaşarı rendeleyin. Patatesleri
yine renk alana kadar fırında pişirin. Fırından çıkan patatesleri 5 dakika
bekletin.
· Bu sırada 2 dilim
antep fıstıklı dana macar salamı, 2 dilim dana macar salamı, 1 adet sosisi, 1
adet kornişon turşuyu ve 1 adet közlenmiş kırmızı biberi uzun şeritler halinde
kesin.
· Patateslerin yarı
üstüne 1 yaprak parçalanmış marul ve uzun şerit halinde kesilmiş malzemeleri
yerleştirin. Patateslerin diğer yarısını üzerine kapatıp sandviç oluşturun.
· Çıtır çıtır patatesi
içi malzeme dolu nefis atıştırmalık hazır ve nazır. Afiyet olsun.