Zorluk:
Zor
Hazırlık
süresi: 1:30 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
5
su bardağı (500 gr) Efsane un
2
su bardağı (350 ml) ılık su
1
çorba kaşığı Efsane instant maya
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tutam Şafak toz şeker
1
paket Emin dana kavurma
1
paket Binvezir tel peyniri
1
paket Binvezir kaşar
2
adet Bili bili yumurta
· Büyük bir bardak
içerisine 2 su bardağı ılık su, 1 tutam şeker, 1 çorba kaşığı instant maya
koyup karıştırın. 15 dakika kadar mayanın açılmasını bekleyin ve 1 çorba kaşığı
ılık tereyağını ve 1 tatlı kaşığı tuzu bardağa ekleyip karıştırın.
· 5 su bardağı unu
tezgâha alın. Unun ortasında bir havuz açın. Hazırlanan mayalı suyu yavaş yavaş
hamura ekleyip hamuru yoğurmaya başlayın. Bardaktaki mayalı su bitene kadar
hamuru yoğurarak suyu hamura yedirin. 10 dakika yoğurma sonunda eli
yapışmayacak kıvamda bir hamur olmalı. Eğer ele yapışıyorsa 2 çorba kaşığı un
ekleyip yoğurmaya devam edebilirsiniz. Hamurum toparlayın ve üzerine nemli bir
bez serip 1 saat mayalandırın.
· Fırına fırın taşları
koyun ve en yüksek ısıda çalıştırın. Bu sayede fırın taşları iyice ısınacaktır.
Eğer fırın taşları kullanmak istemezseniz fırın tepsisini ters çevirip
kullanabilirsiniz. Tepsi veya taşlar iyice ısınınca fırını 220 derece alt üst
fansız ayarına alın.
· Mayanmış hamurunda
oluşan fazla havayı 1 dakika kadar yoğurarak alın ve hamuru 4 eşit parçaya
bölün. Her parçadan bezeler oluşturun ve üzerlerine nemli bezi serin.
· İki bezeyi unlanmış
tezgâh üzerinde uzunlamasına açın. Hamurun bir karış genişliğinde olması ve
fırına girebilecek şekilde uzun olması yeterli. İlk pide hamurunun üzerine 1
avuç birbirinden ayrılmış tel peyniri ve 1 paket kavurmayı parçalayarak koyun.
Diğer pide hamurunun üzerine birbirinden ayrılmış kalan tel peynirlerini yayın.
Hamurların köşelerini içe doğru sıkıca katlayın ve uç noktalarını sıkıca
kıvırın.
· Diğer iki bezeyi
yuvarlak açın ve orta noktasına 1 paket rendelenmiş kaşarı yayın. Hamurların
köşelerini yine bir parmak kalınlığında içe doğru katlayın.
· Hamurların üzerine 1
adet yumurta sarısını sürün.
· Hamurları unlu bir
fırıncı küreği kullanarak tezgâh üzerinden alın ve fırında 15 dakika üzerleri
renk alana kadar pişirin. Eğer pideleri tek tek koymak isterseniz diğer
pidelerin üzerlerine nemli bir bez serin ve altını unlayıp fırın küreğine alın.
· Fırından çıkan
pidelerin üzerine 1 çorba kaşığı ufak küplere bölünmüş tereyağını koyun.
Pidelerin kenarlarına tereyağı gezdirerek yumuşatın. Kaşarlı yuvarlak pidelerin
üzerlerine yumurta sarısı ekleyip kendi ısısında pişirin.
· Lezzet dolu, ev
yapımı tereyağlı pideler hazır. Afiyet olsun!