Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 40 dakika
Pişirme
süresi: 12 dakika
1
paket Tazem tavuk göğsü
1,5
tatlı kaşığı Destan karabiber
1,5
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
2
adet Bili bili yumurta
2
adet hamburger ekmeği
1,5
adet Fıçı kornişon turşusu
1
çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
1
çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi
Yarım
mor soğan
8
dilim Aknaz burger peyniri
4
çorba kaşığı Bolbol mayonez
1
çorba kaşığı Bolbol ketçap
8
çorba kaşığı Efsane un
1
çay bardağı su
2
yaprak marul
2,5
su bardağı Sole Ayçiçek yağı
· 1 paket tavuğu
kuşbaşı kesin. Kuşbaşı kesilmiş tavukları, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 tatlı
kaşığı tuzu ve 1 adet yumurtayı mutfak robotu yerleştirin. Robotu tavuklar
iyice parçalanıp kıyma kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çalıştırın.
· Hazırlanan tavuk
kıymalarını 4 eşit parçaya ayarın. 4 çorba kaşığı un koyulmuş bir tabakta tavuk
kıymalarını bulayın ve hamburger ekmeği boyutunda çemberler oluşturarak
şekiller verin. Tavuk köftelerini yağlı kâğıt üzerine koyup en az 30 dakika
buzlukta dondurun.
· Burger sosu için bir
kâseye 1 adet ufak parçalara kesilmiş kornişon turşusunu ve çeyrek mor soğanı,
ayrıca 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, yarım çay kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı
karabiberi, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesini, 4 çorba kaşığı mayonezi ve 1 çorba
kaşığı ketçabı karıştırın.
· Hamburger ekmeklerini
ikiye kesin ve ızgara üzerinde hafif kızartın.
· 2,5 su bardağı
Ayçiçek yağını tavaya alın ve yağı iyice kızdırın.
· Bu aşamada bir kâseye
4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve 1 su
bardağı su ekleyip iyice çırpın. Dondurulmuş tavuk köftelerini bu harca bulayın
ve kızgın yağda arkalı önlü altın rengi alana kadar pişirin. Tavukları 12
dakika orta sıcaklıkta arkalı önlü pişirmek yeterli olacaktır. Fakat ateşin,
tavanın ve yağın sıcaklığına göre farklılık göstereceğinden pişip pişmediğini
kontrol ederek pişirin. Pişen tavukların üzerlerine daha sıcak iken 2’şer adet
burger peyniri ekleyin.
· Hamburger ekmeğinin
tabanına hazırlanan sostan 1 tatlı kaşığı kadar sürün. 1 adet marul yaprağını
kabaca kopartın ve sosun üzerine yerleştirin. 1 adet kızarmış tavuk burgeri
marulların üzerine ve üzerine 1 tatlı kaşığı sos daha koyun. Ara kat olan
ekmeği burgerin üzerine yerleştirin. 1 tatlı kaşığı sosu, marulları ve burgeri
ekleyin. Burgerin üzerine piyazlık doğranmış çeyrek mor soğanı ve ince
dilimlenmiş turşuyu ekleyin. Kapak olan üst ekmeğin üzerine sos sürün ve
üzerini kapatın.
· Kendinizi
şımartacağınız çıtır dev tavuk burger yanında patates kızartması ve bol bol
soslar ile hazır ve nazır. Afiyet olsun.