Çıtır Tavuk Burger

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 40 dakika

Pişirme süresi: 12 dakika

 

1 paket Tazem tavuk göğsü

1,5 tatlı kaşığı Destan karabiber

1,5 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

2 adet Bili bili yumurta

2 adet hamburger ekmeği

1,5 adet Fıçı kornişon turşusu

1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber

1 çorba kaşığı Fıçı üzüm sirkesi

Yarım mor soğan

8 dilim Aknaz burger peyniri

4 çorba kaşığı Bolbol mayonez

1 çorba kaşığı Bolbol ketçap

8 çorba kaşığı Efsane un

1 çay bardağı su

2 yaprak marul

2,5 su bardağı Sole Ayçiçek yağı

 

·       1 paket tavuğu kuşbaşı kesin. Kuşbaşı kesilmiş tavukları, 1 tatlı kaşığı karabiberi, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 adet yumurtayı mutfak robotu yerleştirin. Robotu tavuklar iyice parçalanıp kıyma kıvamına gelene kadar 2-3 dakika çalıştırın.

·       Hazırlanan tavuk kıymalarını 4 eşit parçaya ayarın. 4 çorba kaşığı un koyulmuş bir tabakta tavuk kıymalarını bulayın ve hamburger ekmeği boyutunda çemberler oluşturarak şekiller verin. Tavuk köftelerini yağlı kâğıt üzerine koyup en az 30 dakika buzlukta dondurun.

·       Burger sosu için bir kâseye 1 adet ufak parçalara kesilmiş kornişon turşusunu ve çeyrek mor soğanı, ayrıca 1 çay kaşığı kırmızı toz biberi, yarım çay kaşığı tuzu, yarım çay kaşığı karabiberi, 1 çorba kaşığı üzüm sirkesini, 4 çorba kaşığı mayonezi ve 1 çorba kaşığı ketçabı karıştırın.

·       Hamburger ekmeklerini ikiye kesin ve ızgara üzerinde hafif kızartın.

·       2,5 su bardağı Ayçiçek yağını tavaya alın ve yağı iyice kızdırın.

·       Bu aşamada bir kâseye 4 çorba kaşığı un, 1 adet yumurta, 1 tutam tuz, 1 tutam karabiber ve 1 su bardağı su ekleyip iyice çırpın. Dondurulmuş tavuk köftelerini bu harca bulayın ve kızgın yağda arkalı önlü altın rengi alana kadar pişirin. Tavukları 12 dakika orta sıcaklıkta arkalı önlü pişirmek yeterli olacaktır. Fakat ateşin, tavanın ve yağın sıcaklığına göre farklılık göstereceğinden pişip pişmediğini kontrol ederek pişirin. Pişen tavukların üzerlerine daha sıcak iken 2’şer adet burger peyniri ekleyin.

·       Hamburger ekmeğinin tabanına hazırlanan sostan 1 tatlı kaşığı kadar sürün. 1 adet marul yaprağını kabaca kopartın ve sosun üzerine yerleştirin. 1 adet kızarmış tavuk burgeri marulların üzerine ve üzerine 1 tatlı kaşığı sos daha koyun. Ara kat olan ekmeği burgerin üzerine yerleştirin. 1 tatlı kaşığı sosu, marulları ve burgeri ekleyin. Burgerin üzerine piyazlık doğranmış çeyrek mor soğanı ve ince dilimlenmiş turşuyu ekleyin. Kapak olan üst ekmeğin üzerine sos sürün ve üzerini kapatın.

·       Kendinizi şımartacağınız çıtır dev tavuk burger yanında patates kızartması ve bol bol soslar ile hazır ve nazır. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)