Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Yarım
top kereviz
1
avuç kereviz sapı ve yaprakları
1
adet yeşil elma
2
avuç Simbat çiğ karışım
2
avuç Simbat kuru üzüm
3
yaprak marul
4
çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
4
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
çorba kaşığı Serel pekmez
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay bardağı su
· Yarım top kerevizi
ince parmak kalınlığında ve 1 yeşil elmayı ince yarım ay şeklinde doğrayın.
Kesilenleri limonlu suya koyun.
· Bir kâseye 4 çorba
kaşığı süzme yoğurt, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çay
kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay bardağı su koyup karıştırın.
· Tavayı ocağa koyun ve
çiğ karışımları hafif kavurun.
· Geniş bir kâseye
kerevizleri, elmaları, kavrulmuş kuruyemişleri, 2 avuç kuru üzümü, 3 yaprak
ince doğranmış marul ve hazırlanan sosu ekleyip karıştırın.
· Geniş bir tabak alın
ve 1 yaprak marulu tabağın üzerine genişçe parçalayarak yayın. Hazırlanan
salatayı tabağa aktarın ve üzerine bir miktar kuru üzüm ekleyin.
· Hem pratik hem de
lezzet cümbüşü Kerevizli elmalı salata hazır ve nazır. Afiyet olsun!