Elmalı Kereviz Salatası

6 kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 15 dakika

 

Yarım top kereviz

1 avuç kereviz sapı ve yaprakları

1 adet yeşil elma

2 avuç Simbat çiğ karışım

2 avuç Simbat kuru üzüm

3 yaprak marul

4 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt

4 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çorba kaşığı Serel pekmez

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay bardağı su

 

·       Yarım top kerevizi ince parmak kalınlığında ve 1 yeşil elmayı ince yarım ay şeklinde doğrayın. Kesilenleri limonlu suya koyun.

·       Bir kâseye 4 çorba kaşığı süzme yoğurt, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı pekmez, 1 çay kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay bardağı su koyup karıştırın.

·       Tavayı ocağa koyun ve çiğ karışımları hafif kavurun.

·       Geniş bir kâseye kerevizleri, elmaları, kavrulmuş kuruyemişleri, 2 avuç kuru üzümü, 3 yaprak ince doğranmış marul ve hazırlanan sosu ekleyip karıştırın.

·       Geniş bir tabak alın ve 1 yaprak marulu tabağın üzerine genişçe parçalayarak yayın. Hazırlanan salatayı tabağa aktarın ve üzerine bir miktar kuru üzüm ekleyin.

·       Hem pratik hem de lezzet cümbüşü Kerevizli elmalı salata hazır ve nazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)