Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 20 dakika
Dinlenme
süresi: 4 saat
2,5 su bardağı Dost günlük süt
2 çorba kaşığı Yazgan mısır nişastası
2 çorba kaşığı Şafak şeker
4 adet Bili bili yumurta
2 adet Bili bili yumurta sarısı
1 paket Efsane vanilin
Yarım su bardağı Şafak şeker
Yarım çay bardağı su
5 su bardağı su
·
Yarım
su bardağı toz şekeri geniş bir tavaya koyun. Tavaya yarım çay bardağı su
ekleyin. Ocağın altını kısıkta açın ve malzemeleri hiç karıştırmadan arada
tavayı sağ sol çevirerek şekeri eritin. Şeker eriyip kehribar rengi alınca
ocağın altını kapatın. Tava sıcaklığı ile şeker bir tık daha renk alacaktır. Karamelleri
fırın kâselerine paylaştırın.
·
Fırını
alt üst fansız 150 derecede ısıtın.
·
Ufak
bir sos tenceresine 2,5 su bardağı süt, 2 çorba kaşığı nişasta ve 2 çorba
kaşığı toz şekeri ekleyin. Tavanın altını açın ve karıştırarak kaynama
seviyesine getirin. Hafif yoğunlaşan sütün altını kapatın.
·
Geniş
bir kâseye 4 adet yumurta ve 2 adet yumurta sarısı koyup karıştırın. Yumurtalı
kâsenin içerisine sütlü karışımı yavaş yavaş ekleyip karıştırın. Karışımın
içerisine 1 paket vanilini ekleyip karıştırın.
·
Hazırlanan
karışımı eşit miktarda kâselere paylaştırın. Kâselerin üzerlerini sar pişir
kağıtları ile sıkıca sarın.
·
Kâseleri
fırın tepsisine koyun ve tepsi içerisine 5 su bardağı su ekleyin. Tepsiyi
fırının orta rafına yerleştirin ve 40 dakika pişirin.
·
Pişen
krem karamelleri oda ısısına geldikten sonra buzdolabında en az 4 saat
bekletin.
·
Krem
karamellerin sar pişir kağıtlarını çıkartın ve sivri bir bıçak yardımı ile
kâselerin kenarlarını dönün. Bu sayede krem karameller daha kolay çıkacaktır.
Kâseleri tabaklara ters çevirin ve düşmesi için ufak hamlelerle sallayın.
Soğumuş krem karameller kâseden tabaklara düşecektir. Kâseleri kaldırın ve
karamellerin kremanın etrafına yayılmasını sağlayın.
·
Karameli,
kreması ve hafifliği ile yenmeye doyulmaz Krem Karameller hazır. Afiyet olsun!