Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 13 dakika
Pişirme
süresi: 35 dakika
Bekleme
süresi: 75 dakika
5
su bardağı Efsane un
3
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
paket Efsane instant maya
1
çorba kaşığı Şafak şeker
2
su bardağı su
1
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
Yarım
paket Pervin tereyağı (125 gr)
5
diş sarımsak
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı Destan pul biber
Yarım
bağ maydanoz
1
tutam Rafine Sofra tuz
Yarım
paket Binvezir kaşar
· 2 su bardağı ılık
suyu, 1 çorba kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 paket instant mayayı bir
sürahi içerisinde karıştırın. Mayalı suyu 15 dakika bekletin.
· Stant miksere 5 su
bardağı unu, mayalı suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyup önce düşük sonra
yüksek devirde 10 dakika yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez
serip 1 saat mayalandırın.
· Bu aşamada yarım
paket tereyağını, 5 diş kabaca dövülmüş sarımsağı, 1 çay kaşığı karabiberi, 1
çay kaşığı pul biberi, yarım bağ doğranmış maydanozu ve 1 tutam tuzu bir kâse
içerisinde karıştırın.
· Mayalanan hamuru tezgâha
alın ve 2 dakika kadar yoğurun. Eğer hamur ele yapışacak bir kıvamda ise tezgâhı
biraz unlayabilirsiniz. Hamuru dikdörtgen bir tepsi boyutunda açın ve hamuru
tepsiye yerleştirin. Tepsi içerisindeki hamuru kenarlarına doğru yayın. Hamurun
üzerine hazırlanan tereyağlı sosu eşit miktarda sürün. Yarım paket kaşarı
rendeleyin ve hamurun üzerine yayın.
· Fırını 200 derece alt
üst fansız ayaların. Fırın ısınına kadar tepsinin üzerine nemli bir bez serin.
Isınan fırının alttan 2. rafına ekmeği koyun. 30 – 35 dakika ekmeği pişirin.
· Fırından çıkan
sarımsaklı ekmeği 10 dakika dinlendirin ve dilimlere kesin.
· Etrafınızı saracak
enfes kokusu, hem kahvaltıda hem akşam yemeğinde emrinize amade olabilecek
sarımsaklı ekmek hazır ve nazır. Afiyet olsun!