Sarımsaklı Ekmek

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 13 dakika

Pişirme süresi: 35 dakika

Bekleme süresi: 75 dakika

 

5 su bardağı Efsane un

3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 paket Efsane instant maya

1 çorba kaşığı Şafak şeker

2 su bardağı su

1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

Yarım paket Pervin tereyağı (125 gr)

5 diş sarımsak

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan pul biber

Yarım bağ maydanoz

1 tutam Rafine Sofra tuz

Yarım paket Binvezir kaşar

 

·       2 su bardağı ılık suyu, 1 çorba kaşığı şekeri, 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 paket instant mayayı bir sürahi içerisinde karıştırın. Mayalı suyu 15 dakika bekletin.

·       Stant miksere 5 su bardağı unu, mayalı suyu ve 3 çorba kaşığı zeytinyağını koyup önce düşük sonra yüksek devirde 10 dakika yoğurun. Hazırlanan hamurun üzerine nemli bir bez serip 1 saat mayalandırın.

·       Bu aşamada yarım paket tereyağını, 5 diş kabaca dövülmüş sarımsağı, 1 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı pul biberi, yarım bağ doğranmış maydanozu ve 1 tutam tuzu bir kâse içerisinde karıştırın.

·       Mayalanan hamuru tezgâha alın ve 2 dakika kadar yoğurun. Eğer hamur ele yapışacak bir kıvamda ise tezgâhı biraz unlayabilirsiniz. Hamuru dikdörtgen bir tepsi boyutunda açın ve hamuru tepsiye yerleştirin. Tepsi içerisindeki hamuru kenarlarına doğru yayın. Hamurun üzerine hazırlanan tereyağlı sosu eşit miktarda sürün. Yarım paket kaşarı rendeleyin ve hamurun üzerine yayın.

·       Fırını 200 derece alt üst fansız ayaların. Fırın ısınına kadar tepsinin üzerine nemli bir bez serin. Isınan fırının alttan 2. rafına ekmeği koyun. 30 – 35 dakika ekmeği pişirin.

·       Fırından çıkan sarımsaklı ekmeği 10 dakika dinlendirin ve dilimlere kesin.

·       Etrafınızı saracak enfes kokusu, hem kahvaltıda hem akşam yemeğinde emrinize amade olabilecek sarımsaklı ekmek hazır ve nazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)