Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 15 dakika
8
adet Ekmecik lavaş
5
adet Bili bili yumurta
Yarım
paket Pervin tereyağı (125 gr)
Yarım
paket Binvezir kaşar (125 gr)
Yarım
paket Dost krema
1
su bardağı Dost süt
Yarım
paket Emin baton salam
Çeyrek
Emin baton sucuk
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
Çeyrek
bağ maydanoz
· 8 adet lavaşı üst
üste koyarak rulo yapın ve ince şeritler halinde kesin. Kesilmiş lavaşları, 5
adet çırpılmış yumurtayı, yarım paket eritilmiş tereyağını, yarım paket
rendelenmiş kaşarı, yarım paket krema, 1 su bardağı sütü, yarım paket küp
kesilmiş salam, yarım paket küp kesilmiş sucuk, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay
kaşığı karabiberi geniş bir kaba koyun. Kap içindeki malzemeleri iyice
karıştırın.
· Tavayı ocağa koyun ve
hazırlanan karışımı ısınmış tavaya yerleştirin. Tavanın kapağını kapatın ve
orta ateşte pişirin. Yaklaşık 6-7 dakika sonra altı renk almış olacaktır.
Tavayı ters düz ederek yumurtanın diğer tarafını da bu sefer kapaksız bir
şekilde pişirin.
· Yumurtayı tabağa alın
ve yumurtanın üzerine kabaca kesilmiş maydanoz yapraklarını serpin.
· Çıtır çıtır üstü
yumuşacık içi ile lavaşlı sucuklu yumurta hazır. Afiyet olsun!