Salamlı Lavaşlı Yumurta

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 15 dakika

 

8 adet Ekmecik lavaş

5 adet Bili bili yumurta

Yarım paket Pervin tereyağı (125 gr)

Yarım paket Binvezir kaşar (125 gr)

Yarım paket Dost krema

1 su bardağı Dost süt

Yarım paket Emin baton salam

Çeyrek Emin baton sucuk

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

Çeyrek bağ maydanoz

 

·       8 adet lavaşı üst üste koyarak rulo yapın ve ince şeritler halinde kesin. Kesilmiş lavaşları, 5 adet çırpılmış yumurtayı, yarım paket eritilmiş tereyağını, yarım paket rendelenmiş kaşarı, yarım paket krema, 1 su bardağı sütü, yarım paket küp kesilmiş salam, yarım paket küp kesilmiş sucuk, 1 çay kaşığı tuz ve 1 çay kaşığı karabiberi geniş bir kaba koyun. Kap içindeki malzemeleri iyice karıştırın.

·       Tavayı ocağa koyun ve hazırlanan karışımı ısınmış tavaya yerleştirin. Tavanın kapağını kapatın ve orta ateşte pişirin. Yaklaşık 6-7 dakika sonra altı renk almış olacaktır. Tavayı ters düz ederek yumurtanın diğer tarafını da bu sefer kapaksız bir şekilde pişirin.

·       Yumurtayı tabağa alın ve yumurtanın üzerine kabaca kesilmiş maydanoz yapraklarını serpin.

·       Çıtır çıtır üstü yumuşacık içi ile lavaşlı sucuklu yumurta hazır. Afiyet olsun!




X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)