Mantılı Tavuk Çorba

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 30 dakika

 

1 adet Tazem piliç bonfile

2 dal kereviz sapı

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 adet soğan

1 adet havuç

2 çay kaşığı Destan karabiber

2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tablet Hürrem tavuk bulyon

1 avuç Ekmecik üçgen mantı

1,5 lt su

2 dal maydanoz

 

·       1 adet piliç bonfileyi düdüklü tencereye koyun ve üzerine 1,5 lt su ile 1 çay kaşığı tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 2 seviyesine getirip ocağın altını açın. Tencerenin düdüğü çıktığı zaman ocağın altını kısın ve 20 dakika kısık ateşte pişirin. Piliç bonfileyi boş bir kâseye alın ve tiftikleyin.

·       Geniş bir tencereyi ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. 1 adet yemeklik doğranmış soğanı tencereye ekleyip kavurun. Hafif renk almaya başlayan soğanlara 1 adet yarım ay doğranmış havucu ve 2 dal ince kesilmiş kereviz sapını ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeleri 2 dakika kavurduktan sonra tiftif tavukları ekleyip karıştırın.

·       Tavuk suyunun içerisine 1 adet tablet tavuk suyunu ekleyip karıştırın ve tencereye ekleyin. Tencereye 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaynayana kadar arada karıştırarak pişirin.

·       1 avuç üçgen mantıyı tencereye ekleyin ve 10 dakika altı kısık bir şekilde pişirmeye devam edin.

·       Şifa dolu mantılı tavuk çorbasını kaselere akarın. Bir tutam maydanoz ve limon dilimi ile servis edin. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)