Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 30 dakika
1
adet Tazem piliç bonfile
2
dal kereviz sapı
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
adet soğan
1
adet havuç
2
çay kaşığı Destan karabiber
2
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tablet Hürrem tavuk bulyon
1
avuç Ekmecik üçgen mantı
1,5
lt su
2
dal maydanoz
· 1 adet piliç
bonfileyi düdüklü tencereye koyun ve üzerine 1,5 lt su ile 1 çay kaşığı tuz
ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 2 seviyesine getirip ocağın altını
açın. Tencerenin düdüğü çıktığı zaman ocağın altını kısın ve 20 dakika kısık
ateşte pişirin. Piliç bonfileyi boş bir kâseye alın ve tiftikleyin.
· Geniş bir tencereyi
ocağa alın ve 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyip kızdırın. 1 adet yemeklik
doğranmış soğanı tencereye ekleyip kavurun. Hafif renk almaya başlayan
soğanlara 1 adet yarım ay doğranmış havucu ve 2 dal ince kesilmiş kereviz
sapını ekleyip kavurmaya devam edin. Sebzeleri 2 dakika kavurduktan sonra
tiftif tavukları ekleyip karıştırın.
· Tavuk suyunun
içerisine 1 adet tablet tavuk suyunu ekleyip karıştırın ve tencereye ekleyin.
Tencereye 2 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaynayana kadar
arada karıştırarak pişirin.
· 1 avuç üçgen mantıyı
tencereye ekleyin ve 10 dakika altı kısık bir şekilde pişirmeye devam edin.
· Şifa dolu mantılı
tavuk çorbasını kaselere akarın. Bir tutam maydanoz ve limon dilimi ile servis
edin. Afiyet olsun!