Çatlak Sebzeler

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

 

2 dal karnabahar

2 dal brokoli

10 adet bürüksel lahanası

7 adet bebek patates

1 avuç Mutfağım bamya

2 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz

8 adet kestane

3 çorba kaşığı Sırım zeytinyağı

1 çay kaşığı Destan kekik

1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber

1 çay kaşığı Destan karabiber

Çeyrek kalıp Binvezir kaşar

3 dilim Aknaz Gurme burger peyniri

1 avuç nar tanesi

 

·       2 dal karnabaharı ve 2 dal brokoliyi irili ufaklı parçalara ayırın. Düdüklü tencereyi ocağa alın. Karnabaharları, brokolileri, 5 adet bürüksel lahanasını ve 4 adet bebek patatesleri düdüklü tencereye koyun. Tencerenin minimum seviyesine kadar su ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 1 seviyesinde yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar pişirin. Tencerenin düdüğü çıktığında ocağın altını kısın ve 2 dakika daha pişirin. Sebzelerin hafif diri haşlanmış olması gerekmektedir. Bu işlemi tencerede 15-20 dakika haşlayarak da yapabilirsiniz. Bu durumda ise patateslere bıçak batırıp bıçağın patatesten düşmesi ile kontrol edebilirsiniz.

·       Kestanelere çizikler atın ve su dolu bir kâseye aktarın.

·       Fırını 200 derece alt üst fanlı çalıştırın.

·       Haşlanmış sebzeleri süzün ve yağlı kâğıt koyulmuş fırın tepsisine sebzeleri dizin. Sebzeleri bir bardak yardımı ile ezin ve boş kalan yerlere kestaneleri yerleştirin. Sebzelerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kekik ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber serpin. Sebzelerin üzerine 3 çorba kaşığı zeytinyağını gezdirin. Eğer mümkünse sprey ile zeytinyağını sebzelerin üzerine sıkın.

·       Sebzeleri 200 derece fırının üstten ikinci rafına koyun ve 15 dakika sebzelerin üzeri renk alacak kadar ısıtın.

·       Çeyrek kalıp, 1 avuç kadar kaşar peynirini rendeleyin ve 3 dilim burger peynirini ufak ufak doğrayın. Peynirleri sebzelerin üzerine serpin ve sebzeleri yine fırına yerleştirin. Bu sefer de peynirler renk alana kadar 15 dakika pişirin.

·       Üstü çıtır içi yumuşak kıtır sebzelerin üzerine nar serpin. Çeşit çeşit soslar ile sağlıklı atıştırmanız hazır ve nazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)