Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 45 dakika
2
dal karnabahar
2
dal brokoli
10
adet bürüksel lahanası
7
adet bebek patates
1
avuç Mutfağım bamya
2
tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
8
adet kestane
3
çorba kaşığı Sırım zeytinyağı
1
çay kaşığı Destan kekik
1
çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
1
çay kaşığı Destan karabiber
Çeyrek
kalıp Binvezir kaşar
3
dilim Aknaz Gurme burger peyniri
1
avuç nar tanesi
· 2 dal karnabaharı ve
2 dal brokoliyi irili ufaklı parçalara ayırın. Düdüklü tencereyi ocağa alın.
Karnabaharları, brokolileri, 5 adet bürüksel lahanasını ve 4 adet bebek
patatesleri düdüklü tencereye koyun. Tencerenin minimum seviyesine kadar su
ekleyip 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin. Tencerenin kapağını kapatın ve 1
seviyesinde yüksek ateşte düdüğü çıkana kadar pişirin. Tencerenin düdüğü
çıktığında ocağın altını kısın ve 2 dakika daha pişirin. Sebzelerin hafif diri
haşlanmış olması gerekmektedir. Bu işlemi tencerede 15-20 dakika haşlayarak da
yapabilirsiniz. Bu durumda ise patateslere bıçak batırıp bıçağın patatesten
düşmesi ile kontrol edebilirsiniz.
· Kestanelere çizikler
atın ve su dolu bir kâseye aktarın.
· Fırını 200 derece alt
üst fanlı çalıştırın.
· Haşlanmış sebzeleri
süzün ve yağlı kâğıt koyulmuş fırın tepsisine sebzeleri dizin. Sebzeleri bir
bardak yardımı ile ezin ve boş kalan yerlere kestaneleri yerleştirin.
Sebzelerin üzerine 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı
kekik ve 1 çay kaşığı kırmızı toz biber serpin. Sebzelerin üzerine 3 çorba
kaşığı zeytinyağını gezdirin. Eğer mümkünse sprey ile zeytinyağını sebzelerin
üzerine sıkın.
· Sebzeleri 200 derece
fırının üstten ikinci rafına koyun ve 15 dakika sebzelerin üzeri renk alacak
kadar ısıtın.
· Çeyrek kalıp, 1 avuç
kadar kaşar peynirini rendeleyin ve 3 dilim burger peynirini ufak ufak
doğrayın. Peynirleri sebzelerin üzerine serpin ve sebzeleri yine fırına
yerleştirin. Bu sefer de peynirler renk alana kadar 15 dakika pişirin.
· Üstü çıtır içi
yumuşak kıtır sebzelerin üzerine nar serpin. Çeşit çeşit soslar ile sağlıklı
atıştırmanız hazır ve nazır.