Buharda Çikolatalı Pasta

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 60 dakika

 

4 adet Bili bili yumurta

1 su bardağı (175 gr) Şafak şeker

1 su bardağı (170 ml) Sole ayçiçek yağı

1 su bardağı (200 ml) Dost süt

2 çorba kaşığı (20 gr) Daphne kakao

1 paket Efsane vanilya

1 paket Efsane kabartma tozu

8 çorba kaşığı (230 gr) Efsane un

Yarım paket Dost krema

1 paket Buono bol sütlü çikolata

Yarım paket Topi tanem

 

·       Bir kâse içerisine 4 adet oda ısısındaki yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri 10 dakika boyunca çırpın. Yumurtalar iki katına çıkmalı.

·       Kâse içerisine 1 su bardağı ayçiçek yağını ve 1 su bardağı sütü ekleyip bir tur çırpın. Kâseye eklenmiş 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 8 çorba kaşığı un ekleyin. Bütün malzemeler iyice karışana kadar hafifçe çırpın.

·       Geniş bir tencereye girebilecek bir kek kalıbı alın ve içerisini tereyağı ile iyice yağlayın. Kap içerisine bir tutam un ekleyip tüm kalıba gezdirin. Hazırlanan kek karışımı kabına aktarın. Kek kalıbını birkaç kere tezgâha vurun ve bu şekilde fazla hava kabarcıklarını dağıtın.

·       Tencereye kekin üzerinde duracağı bir yükselti koyun. Bu işlemi airfryer iç teli veya bir çorba kasesi ile de yapabilirsiniz. Tencereye yükselti seviyesinde sıcak su koyun. Kek kalıbını tencereye yerleştirin ve tencerenin üzerine bir bez serip kapağını kapatın. Keki kısık ateşte 1 saat pişirin ve kapağını açmayın. 1 saat sonunda tencerenin kapağını açın ve keki bir kürdan ile kontrol edin. Gerekirse biraz daha pişirin. İlk ısısı çıkınca keki tencereden çıkartın ve soğunca keki kalıbından çıkartın.

·       Bu aşamada yarım paket krema ile 1 tablet çikolatayı karıştırarak ısıtın. Isınmış çikolatayı kekin üzerine dökün. 1 avuç Topi tanem ve birkaç dilim çilek ile güzel bir son dokunuş yaratın. Hem hafif hem de puf puf çikolatalı buharlı pasta hazır ve nazır. Afiyet olsun.

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)