Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 60 dakika
4
adet Bili bili yumurta
1
su bardağı (175 gr) Şafak şeker
1
su bardağı (170 ml) Sole ayçiçek yağı
1
su bardağı (200 ml) Dost süt
2
çorba kaşığı (20 gr) Daphne kakao
1
paket Efsane vanilya
1
paket Efsane kabartma tozu
8
çorba kaşığı (230 gr) Efsane un
Yarım
paket Dost krema
1
paket Buono bol sütlü çikolata
Yarım
paket Topi tanem
· Bir kâse içerisine 4
adet oda ısısındaki yumurtayı ve 1 su bardağı şekeri 10 dakika boyunca çırpın.
Yumurtalar iki katına çıkmalı.
· Kâse içerisine 1 su
bardağı ayçiçek yağını ve 1 su bardağı sütü ekleyip bir tur çırpın. Kâseye
eklenmiş 2 çorba kaşığı kakao, 1 paket vanilin, 1 paket kabartma tozu ve 8
çorba kaşığı un ekleyin. Bütün malzemeler iyice karışana kadar hafifçe çırpın.
· Geniş bir tencereye
girebilecek bir kek kalıbı alın ve içerisini tereyağı ile iyice yağlayın. Kap
içerisine bir tutam un ekleyip tüm kalıba gezdirin. Hazırlanan kek karışımı
kabına aktarın. Kek kalıbını birkaç kere tezgâha vurun ve bu şekilde fazla hava
kabarcıklarını dağıtın.
· Tencereye kekin
üzerinde duracağı bir yükselti koyun. Bu işlemi airfryer iç teli veya bir çorba
kasesi ile de yapabilirsiniz. Tencereye yükselti seviyesinde sıcak su koyun.
Kek kalıbını tencereye yerleştirin ve tencerenin üzerine bir bez serip kapağını
kapatın. Keki kısık ateşte 1 saat pişirin ve kapağını açmayın. 1 saat sonunda
tencerenin kapağını açın ve keki bir kürdan ile kontrol edin. Gerekirse biraz
daha pişirin. İlk ısısı çıkınca keki tencereden çıkartın ve soğunca keki
kalıbından çıkartın.
· Bu aşamada yarım
paket krema ile 1 tablet çikolatayı karıştırarak ısıtın. Isınmış çikolatayı
kekin üzerine dökün. 1 avuç Topi tanem ve birkaç dilim çilek ile güzel bir son
dokunuş yaratın. Hem hafif hem de puf puf çikolatalı buharlı pasta hazır ve
nazır. Afiyet olsun.