Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 15 dakika + 20 dakika bekletme
2 su bardağı Saban kırmızı mercimek
1 su bardağı Saban köftelik bulgur
2 kuru soğan
1 bağ taze soğan
1 bağ maydanoz
5 su bardağı su
2 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
2 çorba kaşığı Yurdum tatlı biber salçası
1 çay bardağı + 3 çorba kaşığı Sırım Sızma zeytinyağı
1 çorba kaşığı Destan kimyon
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
3 çorba kaşığı Sırım Sızma zeytinyağı
• 2 su bardağı kırmızı mercimeği tencereye koyup 1 çay kaşığı tuz ve 5 su bardağı su ekleyin.
• Kaynayana kadar yüksek ateşte pişirin. Kaynadıktan sonra altını kısıp kapağını kapatın ve mercimekleri iyice yumuşayıp suyunun çoğunu çekene kadar pişirin.
• Sıcağı üzerindeyken, üzerine 1 bardak köftelik bulguru ekleyin. Ocağın altını ve tencere kapağını kapatıp kenarda soğuması için bekletin.
• Salçalı sosu için; tavaya 1 çay bardağı zeytinyağı ve küp küp doğranmış 2 kuru soğanı ekleyip, yaklaşık 5 dakika kavurun. Tavaya ikişer çorba kaşığı domates ve biber salçası, 1 çorba kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 çay kaşığı tuz ekledikten sonra altını kapatın ve soğumaya bırakın.
• Tavadaki sosu iyice şişen bulgurlu, mercimekli karışıma ekleyin.
• Güzelce yoğurun. Tüm malzemeler iyice birleştikten sonra ince ince kıydığınız birer bağ maydanoz ve taze soğanı ekleyin. Bunları çok ölmemeleri için hafifçe karıştırın.
• Şekil vermeden önce 3 çorba kaşığı daha zeytinyağı ekleyin.
• Tüm malzemeleri koyduktan sonra elinizi yağlayın ve köfteleri elinizle sıkım yapın. •
Geniş bir tepsiye marul yapraklarını yerleştirin ve köfte sıkımlarını üzerine dizip limonla servis edin.
Afiyet olsun!