Lazanya

8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 70 dakika

1 paket Emin kıyma
1 adet rende soğan
1 adet havuç
3 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1 tatlı kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan kırmızı toz biber
3,5 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı Efsane un
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 litre Dost süt
4 avuç Binvezir telli peyniri
1 paket lazanya makarna
Yarım paket Binvezir kaşar

Tavayı ocağa alın ve sıcak tavaya 1 paket kıymayı koyup kavurarak karıştırın. Kıymalar iyice kavrulana kadar kavurmanız önemli. Kavrulan kıymalara 1 adet rendelenmiş soğanı ekleyin ve hafif kaybolana kadar yaklaşık 2 dakika daha kavurun. 1 adet havucu ufak küpler halinde doğrayın ve tavaya ekleyin. 1 çorba kaşığı zeytinyağını, 1 çorba kaşığı biber salçasını ve 3 çorba kaşığı domates salçasını tavaya ekleyip iyice kavurun. Tavaya 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber ve 1 çay kaşığı karabiber ekleyip karıştırın. En son tavaya 3,5 su bardağı sıcak su ekleyin. Malzemeleri 2 dakika daha karıştırarak pişirin ve ocağın altını kapatın.
Orta boy bir tencereye 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Tereyağı eriyince 2 çorba kaşığı un ekleyip hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun. 1 litre sütü yavaş yavaş karıştırarak tencereye ekleyin. Beşemel sosunu karıştırarak kaynayana kadar ısıtın ve kaynamaya başlayınca 1 avuç tel peynirini beşamelin içine koyun. Peynir sos içerisinde eriyene kadar karıştırarak ısıtın ve ocağın altını kapatın.
3 adet lazanya makarnasının sığacağı genişlikte bir fırın kabının en altına hazırlanan kıymalı sostan 1 büyük yemek kaşığı yayın. 1 büyük yemek kaşığı beşabel sosunu kıymalı harç üzerine gezdirin. Borcama 3 adet lazanya yaprağını yan yana dizin. Makarnalar üzerine yine kıymalı harçtan ve beşamel sosundan gezdirin. Bir tutam tel peyniri her sıraya eklemek üzere ekleyin. Üzerine lazanya yapraklarını bu sefer tes  Bu işlemi makarnalar bitene kadar yapın. Son lazanya yarağının üzerine yine harç ve beşamel gezdirin. Yarım paket kaşar peynirini lazanyanın üzerine rendeleyin. Lazanyayı 220 derece alt üst fansız fırında yarım saat pişirin.
İlk ısısı çıktıktan sonra lazanyayı kesebilirsiniz. İçi bol kıymalı yumuşacık içi ve çıtır üstü ile ağızlar iz bırakacak lazanya hazır. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)