Zorluk:
Zor
Hazırlık
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 8 dakika
6
çorba kaşığı yapışkan pirinç unu
2
çorba kaşığı Yazgan mısır nişastası
1
tepeleme çorba kaşığı Şafak şeker
2
su bardağı Dost süt
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
2
çorba kaşığı Peripella kakaolu fındık kreması
2
çorba kaşığı Kerem kaymak
1
paket Daphne kakaolu pastacı kreması
1
avuç Simbat Antep fıstığı
· Geniş bir kâseye 6
çorba kaşığı yapışkan pirinç ununu, 2 çorba kaşığı mısır nişastasını, 1
tepeleme çorba kaşığı şekeri ve 2 su bardağı sütü koyup iyice karıştırın.
Karışımı yapışmaz tavaya ekleyin ve orta ateşte karıştırarak pişirin. Sıvı
karışım hamurlaşma aşamasında spatula ile iyice ezerek topaklaşmasını önleyin.
Oluşan hamurun yapışkan olduğunu unutmayın.
· Oluşan hamuru stant
miksere alın. Eğer stant mikser kullanmak istemezseniz el mikseri ile bir hazne
içerisinde de karıştırabilirsiniz. 1 çorba kaşığı tereyağını miksere ekleyin ve
tereyağı iyice hamura karışana kadar yaklaşık 3 dakika çırpın. Eğer bu aşamada
hamur hala yapışkan ise 1 tatlı kaşığı nişasta daha ekleyebilirsiniz.
· Oluşan hamuru nişasta
serpilmiş tezgaha alın ve bol nişasta ile çeke çeke yoğurun. Hamur ne sert ne
de yapışkan olmalı. Hamuru uzun bir rulo olarak açın ve 8-10 parçaya ayırın. Hamurların
üzerine bir bez serin ve her bezeyi yuvarlak olacak şekilde yaklaşık hafif
kalın olarak açın. Eğer çok ince açarsanız hamur yırtılacak, çok kalın
açarsanız ise hamur yendiği zaman lezzetsiz olacak. Açılan hamuru nişastalanmış
ufak bir kahvaltı kâsesine alın. Hamurun içerisine 2 çorba kaşığı kakaolu
fındık kreması koyun. Hamuru dışa sarkan kısımlardan eşit bir biçimde bohça
yaparak birleştirin ve fazla kısımları kopartarak yuvarlak bir şekil elde edin.
Diğer açılmış hamura kaymak ve antep fıstığı koyun. Bir başka hamura ise reçel
veya pastacı kreması ekleyip çeşitlendirin.
· Hazırlanan Mochileri
sunum tabağına alın. Uzayan hamuru ve içi birbirinden farklı kremaları ile
mochiler hazır. Afiyet olsun.