Arabaşı Çorba

4 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 10 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

 

5 su bardağı ılık su

8 çorba kaşığı Efsane un

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 paket Tazem kalça but kemikli

2 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

2 çay kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Yurdum salçası

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

1,5 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 çorba kaşığı Efsane un

6 su bardağı tavuk suyu veya sıcak su

·       Tencereye 4 su bardağı ılık su ekleyin. Bir kâse içerisine 1 su bardağı hafif sıcak su, 8 çorba kaşığı un ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip iyice karıştırın. Karışımı tencereye boşaltın. Ocağın altını açın ve kaynayana kadar orta ateşte pişirin. Kaynamakta olan karışımı 2 dakika daha devamlı karıştırarak pişirmeye devam edin. Hazırlanan karışımı ıslatılmış borcama dökün ve spatula ile eşit miktarda yayın. Hamuru 3-4 saat bekletin. 3-4 saat sonrası hamur peltemsi bir hal alacak.

·       Bu aşamada 1 paket kalçalı budu düdüklü tencereye koyun. 6 su bardağı suyu ve 1 çay kaşığı tuzu düdüklü tencereye koyup kapağını kapatın. Yüksek ateşte düdüğü çıkınca ocağın altını kısın ve en az 20 dakika pişirin. Haşlanmış budu bir çatal yardımı ile didin.

·       Ufak bir tavada 2 çorba kaşığı unu açık kahverengi oluncaya kadar karıştırarak kavurun.

·       Tencereyi ocağa koyun ve 1,5 çorba kaşığı tereyağını kızdırın. Kızan tereyağına 1 çorba kaşığı domates salçası ekleyip iyice kavurun. Kavrulmuş unu tencereye ekleyin ve kavurarak karıştırın. 6 su bardağı haşlama suyunu tencereye ekleyin ve karıştırın. Haşlanmış tavukları, 2 çay kaşığı karabiberi, 1 çay kaşığı tuzu, 1 tatlı kaşığı pul biberi ekleyip karıştırın. Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısın ve 5 dakika daha pişirin.

·       Sunum için hazırlanan hamuru baklama dilim kesin ve tabağın ortası boş kalacak şekilde yerleştirin. Tabağın ortasına kâse içerisindeki çorbayı koyun. Hem yemesi hem de lezzeti ile Arabaşı çorbası hazır ve nazır. Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)