Zorluk:
Kolay
Pişirme
süresi: 30 dakika
2
bağ reyhan
Yarım
bağ taze nane
2
avuç kuru reyhan
2
litre sıcak su
2
su bardağı Şafak toz şeker
Yarım
litre Jucy vişne nektarı
1
çay kaşığı Destan tarçın
1
limonun suyu
· 2 litre suyu kaynatıp
altını kapatın.
· Geniş bir tencereye 2
bağ yıkanmış reyhanı, yarım bağ yıkanmış tane naneyi, 2 avuç kuru reyhanı, 2 su
bardağı şekeri, 1 çay kaşığı tarçını, 2 litre sıcak suyu ve 1 limonun suyunu
koyun. Tencerenin içerisindekiler bir tur karıştırın ve kısık ateşte usul usul
ısıtın. Isınan şerbeti ocağın en küçük gözüne alın ve ocağın altını kısık bir
şekilde 15 dakika pişirin. Bu işlem sırasında şerbeti kaynatmamaya özen
gösterin.
· Isınmış şerbeti
tencere içinde soğutun. Tencereye yarım litre vişne nektarı suyunu ekleyin ve
içerisindeki posaları süzgeçle alın.
· Lezzet ve şifa dolu
reyhan şerbetine dilimlenmiş limon ve taze nane filizleri ile servis edin.
Afiyet olsun!