Reyhan Şerbeti

10 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Pişirme süresi: 30 dakika

 

2 bağ reyhan

Yarım bağ taze nane

2 avuç kuru reyhan

2 litre sıcak su

2 su bardağı Şafak toz şeker

Yarım litre Jucy vişne nektarı

1 çay kaşığı Destan tarçın

1 limonun suyu

 

·       2 litre suyu kaynatıp altını kapatın.

·       Geniş bir tencereye 2 bağ yıkanmış reyhanı, yarım bağ yıkanmış tane naneyi, 2 avuç kuru reyhanı, 2 su bardağı şekeri, 1 çay kaşığı tarçını, 2 litre sıcak suyu ve 1 limonun suyunu koyun. Tencerenin içerisindekiler bir tur karıştırın ve kısık ateşte usul usul ısıtın. Isınan şerbeti ocağın en küçük gözüne alın ve ocağın altını kısık bir şekilde 15 dakika pişirin. Bu işlem sırasında şerbeti kaynatmamaya özen gösterin.

·       Isınmış şerbeti tencere içinde soğutun. Tencereye yarım litre vişne nektarı suyunu ekleyin ve içerisindeki posaları süzgeçle alın.

·       Lezzet ve şifa dolu reyhan şerbetine dilimlenmiş limon ve taze nane filizleri ile servis edin. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)