Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Pişirme
süresi: 5 dakika
1
paket güllaç
1,5
litre Dost Doğal süt
1
paket Daphne krem şanti
1
su bardağı Şafak toz şeker
1
paket Efsane vanilin
1
paket Simbat antep fıstığı
2
çorba kaşığı Daphne kakao
Çeyrek
tablet Buono sütlü çikolata
· 1 paket Antep
fıstığın kabuklarını soyun ve rondoda çekin.
· Geniş bir tencereye
1,5 litre süt, 1 su bardağı toz şeker, 1 paket vanilin ve 1 paket krem şantiyi
koyup malzemeleri kaynatmadan ısıtın. Isınmış şerbeti köşede ılıtın.
· Geniş bir tepsiye bir
kepçe şerbet döküp yayın. 1 yaprak güllacı tepsiye koyun ve üzerine 2-3 kepçe
daha şerbet ekleyin. 1 yaprak güllacı daha ekleyin. 6 adet güllacı bu şekilde
yerleştirin. 6. güllaçtan sonra robotta çekilen Antep fıstıklarını güllaçların
üzerine her yerine gelecek şekilde serpin. Güllaçları yine aynı şekilde tek tek
soyarak şerbet bitene kadar güllaçları dizin.
· Güllaçları en az 1
saat buzdolabında soğutun. Soğumuş güllaçların üzerine 2 çorba kaşığı kakao
serpin ve çeyrek tablet sütlü çikolatayı rendeleyin.
· Tepsiyi baklava
desenli kesin ve her dilimin üzerine bir tutam antep fıstığı ile süsleyin.
· Ağızlarda lezzet,
sofralarda şölen yaratacak güllaçtan soğuk baklava hazır. Afiyet olsun!