Zorluk:
Kolay
Hazırlık
süresi: 5 dakika
Pişirme
süresi: 45 dakika
1
paket Emin dana kuşbaşı
Yarım
çay bardağı Sırım zeytinyağı
3
adet yeşil biber
2
adet kırmızı biber
20
adet arpacık soğanı
4
adet domates
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1
çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1
tatlı kaşığı Destan karabiber
1
çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1
tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber
1
tatlı kaşığı Destan pul biber
1
tatlı kaşığı Destan kekik
2
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
baş sarımsak
1
paket Ekmecik Lavaş
· Geniş bir güveç
içerisine 1 paket dana kuşbaşı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 adet kuşbaşı
kesilmiş yeşil biber, 2 adet kuşbaşı kesilmiş kırmızı biberi, 20 adet soyulmuş
arpacık soğanı, 4 adet kuşbaşı doğranmış domates, 1 çorba kaşığı domates
salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı
tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı
kaşığı kekik ekleyin. Güveç içerisindeki malzemelerin hepsini iyice karıştırın.
· Malzemelerin hepsini
güveç içerisine bastırarak yerleştirin. Mümkünse arpacık soğanlarını dağıta
dağıta yerleştirin. Güveç ortasına bir baş ortadan kesilmiş sarımsağı
yerleştirin. 2 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalar halinde güveç içerisine
paylaştırın.
· Bu aşamada fırını alt
üst fansız 200 dereceye ayarlayın.
· Güveç üzerini bir
yağlı kâğıt ile köşelerini sıkıştırarak yerleştirin. Güveci fırının orta rafına
koyun ve 40 dakika pişirin. Güveç üzerindeki yağlı kâğıdı kaldırın ve 5 dakika
da bu şekilde üzerlerini renk aldırın.
· Ramazan sofralarını
şenlendirecek Ramazan Güveci ağızlarda şölen yaratmaya hazır ve nazır. Afiyet
olsun