Ramazan Güveci

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay

Hazırlık süresi: 5 dakika

Pişirme süresi: 45 dakika

 

1 paket Emin dana kuşbaşı

Yarım çay bardağı Sırım zeytinyağı

3 adet yeşil biber

2 adet kırmızı biber

20 adet arpacık soğanı

4 adet domates

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 çorba kaşığı Yurdum biber salçası

1 tatlı kaşığı Destan karabiber

1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz

1 tatlı kaşığı Destan kırmızı toz biber

1 tatlı kaşığı Destan pul biber

1 tatlı kaşığı Destan kekik

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 baş sarımsak

1 paket Ekmecik Lavaş

 

·       Geniş bir güveç içerisine 1 paket dana kuşbaşı, yarım çay bardağı zeytinyağı, 3 adet kuşbaşı kesilmiş yeşil biber, 2 adet kuşbaşı kesilmiş kırmızı biberi, 20 adet soyulmuş arpacık soğanı, 4 adet kuşbaşı doğranmış domates, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1 çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biberi, 1 tatlı kaşığı pul biber ve 1 tatlı kaşığı kekik ekleyin. Güveç içerisindeki malzemelerin hepsini iyice karıştırın.

·       Malzemelerin hepsini güveç içerisine bastırarak yerleştirin. Mümkünse arpacık soğanlarını dağıta dağıta yerleştirin. Güveç ortasına bir baş ortadan kesilmiş sarımsağı yerleştirin. 2 çorba kaşığı tereyağını ufak parçalar halinde güveç içerisine paylaştırın.

·       Bu aşamada fırını alt üst fansız 200 dereceye ayarlayın.

·       Güveç üzerini bir yağlı kâğıt ile köşelerini sıkıştırarak yerleştirin. Güveci fırının orta rafına koyun ve 40 dakika pişirin. Güveç üzerindeki yağlı kâğıdı kaldırın ve 5 dakika da bu şekilde üzerlerini renk aldırın.

·       Ramazan sofralarını şenlendirecek Ramazan Güveci ağızlarda şölen yaratmaya hazır ve nazır. Afiyet olsun

 

 

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)