Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 10 dakika
Pişirme
süresi: 40 dakika
1 adet bayat ramazan pidesi
1 paket Emin dana kuşbaşı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Rafine Sofra tuz
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1,5 litre su
1 paket Dost yoğurt
2 diş sarımsak
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
3 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 avuç Simbat kırık ceviz içi
1 silme çorba kaşığı Destan kırmızı acı toz biber
1 çay kaşığı Destan pul biber
Çeyrek bağ maydanoz
·
1 adet ramazan pidesini ufak küpler halinde
doğrayın ve 200 derece alt üst fansız fırında 10 dakika hafif kurutun.
·
Bu sırada düdüklü tencereyi ocağa alın ve 1
paket kuşbaşı eti,1 adet dörde bölünmüş soğanı, 1 tatlı kaşığı karabiber, 1
çorba kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kekik ile 1,5 litre suyu tencereye ekleyin.
Düdüklünün ayarını et bölümüne alın ve düdüğü çıkınca ocağın altını kısın.
Düdüklüğü kısık ateşte yarım saat pişirin. Etleri ve soğanı tencereden çıkartın
ve mümkünse etleri bir çatal yardımı ile ditin.
·
Geniş bir kâse içerisine 3 su bardağı kadar
yoğurt, 2 diş sarımsak, 1 çay kaşığı karabiber ve 1 çay kaşığı tuz ekleyip
çırpın.
·
Ufak bir sos tavasına 3 çorba kaşığı tereyağı
ekleyip yağı kızdırın. Kızmış tereyağına 2 avuç kırık ceviz ekleyip hafif
kavurun. Tavaya 1 silme çorba kaşığı kırmızı acı toz biber ekleyip 1 dakika
kadar daha kavurun.
·
Geniş bir siniye kurutuluş pideleri serin.
Pidelerin üzerine lezzetli et suyunu gezdirin. Ekmeklerin üzerine çırpılmış
yoğurt ve etleri koyun. En son üzerine cevizli yağı gezdirin. Dillere desten bu
toprakların en lezzetli ve bereketli sinisi sofralarda emrinize amade! Afiyet
olsun.