Zorluk: Kolay
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 2 dakika
12 adet Simbat hurma
4/5 su bardağı Dost süt
2 su bardağı Kelly’s Fitness Club yulaf ezmesi
1 tepeleme tatlı kaşığı Daphne toz kakao
2 çorba kaşığı Destan Hindistan cevizi
• Küçük bir sos tenceresinin içerisine hurmaları yumuşatmak için 4/5 su bardağı süt, 1 tepeleme tatlı kaşığı toz kakao, 2 çorba kaşığı Hindistan cevizi ve çekirdekleri çıkarılmış 12 hurmayı ilave edip ısıtın.
• Ardından yumuşamış hurma karışımını bir mutfak robotuna alıp iyice püre olana kadar çekin.
• Üzerine 2 su bardağı yulaf ezmesini ilave edip yulaflar iri kalacak şekilde birkaç tur daha çekin.
• Karışımı geniş bir kâseye alıp elinizle top top şekil verin. • Yulaf toplarını üçe ayırıp bir kısmını iki büyük tabağa alın.
• Bir tabağa kakao diğer tabağa Hindistan cevizi ekleyip yulaf toplarını bulayın.
• Yulaf toplarınız kakao ve Hindistan cevizine bulandıktan sonra geride kalan kısmını sade şekilde yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!