Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 25 dakika
Pişirme
süresi: 40 dakika
Dışı
için:
3
su bardağı Saban ince bulgur
1
adet orta boy haşlanmış patates
1
çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1
çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1
adet Bili bili yumurta
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1,5
su bardağı sıcak su
1
çay bardağı Sole Ayçiçek yağı
İç
harcı için:
1
paket Emin kıyma
2
adet kuru soğan
1
çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1
çay kaşığı Destan karabiber
1
çay kaşığı Destan kırmızı acı toz biber
1
çay kaşığı Destan kimyon
1
çay bardağı dövülmüş Simbet ceviz
1
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
çorba kaşık Yurdum domates salçası
1
çorba kaşığı Yurdum biber salçası
1
su bardağı su
· İçi için geniş bir tavayı
ocağa alın ve kızdırın. Kızan tavaya 1 paket kıymayı ekleyip kavurmaya
başlayın. Kıymaları renk alıncaya kadar iyice kavurun. Kavrulmuş kıymaların
üzerine 2 adet ince ince doğranmış veya robottan çekilmiş soğanları ekleyip
kavurmaya devam edin. Soğanlar hafif kaybolmaya başlayınca tavaya 1 çay bardağı
dövülmüş cevizi tavaya ekleyip karıştırın. Cevizi 1 dakika kadar kavurmanız iç
harcın lezzetini ikiye katlayacaktır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba
kaşığı domates salçasını, 1 çorba kaşığı biber salçasını, 1 çay kaşığı kimyonu,
1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biberi ve 1 çay kaşığı
karabiberi ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 su bardağı suyu tavaya
ekleyip iç harcı karıştırarak 3 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın ve
iç harcı soğumaya bırakın.
· Dışı için geniş bir
kâseye 3 su bardağı ince bulguru, 1 çorba kaşığı zeytinyağını ve 1,5 su bardağı
sıcak suyu ekleyip üzerini 15 dakika kapatın. Bulgurlar iyice şişince kâseye 1
çay kaşığı tuz, 1 adet haşlanmış patates, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba
kaşığı domates salçası ve 1 adet yumurta ekleyip iyice yoğurun. 1 adet yağlı kâğıdı
tezgâha serin ve harcın yarısını koyun. Dış harcı tepsi boyutunda ince bir
şekilde merdane ile açın. Açılan harcı dikkatlice tepsiye alın ve yağlı
kağıtlarından ayırın. Tepside harcı düzeltmeye ihtiyaç duyarsanız bu aşamada
hafif su ile tekrardan birleştirip sıkıştırabilirsiniz. Tepsi üzerindeki harcın
üzerine soğumuş kıymalı harcı ekleyip eşit miktarda yayın. Kalan diğer bulgurlu
dış harcı yine iki yağlı kâğıt arasında açın ve tepsiye ekleyin. Tepsiye
yerleştirilen hamuru farklı bir desenlerde kesin ve üzerine 1 çay bardağı
ayçiçek yağı gezdirin.
· 200 derece alt üst
fansız olarak fırını ısıtın ve tepsiye orta rafa yerleştirin. İçli köftenin
üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.
· Yemeğe
dolamayacağınız tepside içli köfte hazır. Her dilimin üzerine ince kesilmiş
maydanoz ve limon dilimi ile servise hazır ve nazır.