Tepside İçli Köfte

16 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 25 dakika

Pişirme süresi: 40 dakika

 

Dışı için:

3 su bardağı Saban ince bulgur

1 adet orta boy haşlanmış patates

1 çorba kaşığı Yurdum biber salçası

1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası

1 adet Bili bili yumurta

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1,5 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı Sole Ayçiçek yağı

 

İç harcı için:

1 paket Emin kıyma

2 adet kuru soğan

1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz

1 çay kaşığı Destan karabiber

1 çay kaşığı Destan kırmızı acı toz biber

1 çay kaşığı Destan kimyon

1 çay bardağı dövülmüş Simbet ceviz

1 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 çorba kaşık Yurdum domates salçası

1 çorba kaşığı Yurdum biber salçası

1 su bardağı su

 

·       İçi için geniş bir tavayı ocağa alın ve kızdırın. Kızan tavaya 1 paket kıymayı ekleyip kavurmaya başlayın. Kıymaları renk alıncaya kadar iyice kavurun. Kavrulmuş kıymaların üzerine 2 adet ince ince doğranmış veya robottan çekilmiş soğanları ekleyip kavurmaya devam edin. Soğanlar hafif kaybolmaya başlayınca tavaya 1 çay bardağı dövülmüş cevizi tavaya ekleyip karıştırın. Cevizi 1 dakika kadar kavurmanız iç harcın lezzetini ikiye katlayacaktır. Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı domates salçasını, 1 çorba kaşığı biber salçasını, 1 çay kaşığı kimyonu, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biberi ve 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırarak kavurmaya devam edin. 1 su bardağı suyu tavaya ekleyip iç harcı karıştırarak 3 dakika daha kavurun. Ocağın altını kapatın ve iç harcı soğumaya bırakın.

·       Dışı için geniş bir kâseye 3 su bardağı ince bulguru, 1 çorba kaşığı zeytinyağını ve 1,5 su bardağı sıcak suyu ekleyip üzerini 15 dakika kapatın. Bulgurlar iyice şişince kâseye 1 çay kaşığı tuz, 1 adet haşlanmış patates, 1 çorba kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası ve 1 adet yumurta ekleyip iyice yoğurun. 1 adet yağlı kâğıdı tezgâha serin ve harcın yarısını koyun. Dış harcı tepsi boyutunda ince bir şekilde merdane ile açın. Açılan harcı dikkatlice tepsiye alın ve yağlı kağıtlarından ayırın. Tepside harcı düzeltmeye ihtiyaç duyarsanız bu aşamada hafif su ile tekrardan birleştirip sıkıştırabilirsiniz. Tepsi üzerindeki harcın üzerine soğumuş kıymalı harcı ekleyip eşit miktarda yayın. Kalan diğer bulgurlu dış harcı yine iki yağlı kâğıt arasında açın ve tepsiye ekleyin. Tepsiye yerleştirilen hamuru farklı bir desenlerde kesin ve üzerine 1 çay bardağı ayçiçek yağı gezdirin.

·       200 derece alt üst fansız olarak fırını ısıtın ve tepsiye orta rafa yerleştirin. İçli köftenin üstü iyice kızarana kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

·       Yemeğe dolamayacağınız tepside içli köfte hazır. Her dilimin üzerine ince kesilmiş maydanoz ve limon dilimi ile servise hazır ve nazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)