Zorluk:
Orta
Hazırlık
süresi: 20 dakika
Bekletme
süresi: 3 saat
2
su bardağı dondurulmuş karışık orman meyvesi (300 gr)
Yarım
su bardağı Şafak toz şeker
2
tatlı kaşığı Yazgan mısır nişastası
5
çorba kaşığı su
1
paket Yaşam bisküvi
5
çorba kaşığı Pervin tereyağı
1
paket Dost krema
2
paket Kerem labne
3
çorba kaşığı Şafak pudra şekeri
Yarım
paket Destan vanilin
•
2
tatlı kaşığı mısır nişastasını ve 5 çorba kaşığı suyu karıştırın. Orta boy bir
sos tenceresine 2 su bardağı dondurulmuş orman meyvelerini ve yarım su bardağı
toz şekeri ekleyip kaynatın. Kaynayan karışıma nişastalı kâseye ekleyip 2
dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Eğer fazlaca katı kıvam aldı ise
biraz daha su ekleyebilirsiniz.
•
1
paket 3’lü olan bisküviyi robota alın ve toz haline gelinceye kadar çekin. 5
çorba kaşığı eritilmiş tereyağını toz bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın.
Karışımdan 5-6 çorba kaşığı kadar bisküviyi ayırın.
•
Kelepçeli
kalının altına bir yağlı kâğıt serin. Bisküvileri kalıbım tabanına bastırarak
tabanı oluşturun. Bisküvilerin bir kısmını kalıbın kenarlarına doğru 3 parmak
kalınlığında ekleyerek yan cephelerini de sıkıca bastırın.
•
1
paket soğuk krema, 3 çorba kaşığı pudra şekerini ve yarım paket vanilini geniş
bir kâsede köpürene kadar çırpın. Kâseye labneleri ekleyin ve karıştırın.
•
Hazırlanan
labneli sosun yarısını kalıba dökün. Orman meyveli sosu labneli karışımın
üstüne yayın ve kalan lebneli karışımı örtü gibi kalıba yayın.
•
Kalıbın
üzerine kalan 5 çorba kaşığı bisküviyi eşit miktarda serpin. Kalıbı
buzdolabında en az 3 saat bekletin. Eğer vaktiniz var ise 1 gün
bekletebilirsiniz.
•
Servis
etmeden önce kalıbın kenarlarını bir bıçak yardımı ile ayırın. Kalıbı geniş bir
tabak üzerinde ters çevirin ve dikkatlice keki kalıptan ayırın. Afiyet olsun!