Orman Meyveli Ters Cheesecake

12 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 20 dakika

Bekletme süresi: 3 saat

 

2 su bardağı dondurulmuş karışık orman meyvesi (300 gr)

Yarım su bardağı Şafak toz şeker

2 tatlı kaşığı Yazgan mısır nişastası

5 çorba kaşığı su

1 paket Yaşam bisküvi

5 çorba kaşığı Pervin tereyağı

1 paket Dost krema

2 paket Kerem labne

3 çorba kaşığı Şafak pudra şekeri

Yarım paket Destan vanilin

 

                 2 tatlı kaşığı mısır nişastasını ve 5 çorba kaşığı suyu karıştırın. Orta boy bir sos tenceresine 2 su bardağı dondurulmuş orman meyvelerini ve yarım su bardağı toz şekeri ekleyip kaynatın. Kaynayan karışıma nişastalı kâseye ekleyip 2 dakika daha kaynatıp ocağın altını kapatın. Eğer fazlaca katı kıvam aldı ise biraz daha su ekleyebilirsiniz.

                 1 paket 3’lü olan bisküviyi robota alın ve toz haline gelinceye kadar çekin. 5 çorba kaşığı eritilmiş tereyağını toz bisküvilerin üzerine ekleyip karıştırın. Karışımdan 5-6 çorba kaşığı kadar bisküviyi ayırın.

                 Kelepçeli kalının altına bir yağlı kâğıt serin. Bisküvileri kalıbım tabanına bastırarak tabanı oluşturun. Bisküvilerin bir kısmını kalıbın kenarlarına doğru 3 parmak kalınlığında ekleyerek yan cephelerini de sıkıca bastırın.

                 1 paket soğuk krema, 3 çorba kaşığı pudra şekerini ve yarım paket vanilini geniş bir kâsede köpürene kadar çırpın. Kâseye labneleri ekleyin ve karıştırın.

                 Hazırlanan labneli sosun yarısını kalıba dökün. Orman meyveli sosu labneli karışımın üstüne yayın ve kalan lebneli karışımı örtü gibi kalıba yayın.

                 Kalıbın üzerine kalan 5 çorba kaşığı bisküviyi eşit miktarda serpin. Kalıbı buzdolabında en az 3 saat bekletin. Eğer vaktiniz var ise 1 gün bekletebilirsiniz.

                 Servis etmeden önce kalıbın kenarlarını bir bıçak yardımı ile ayırın. Kalıbı geniş bir tabak üzerinde ters çevirin ve dikkatlice keki kalıptan ayırın. Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)