Zorluk: Orta
Hazırlık Süresi : 10 dakika
Pişirme Süresi : 40 dakika
12 yaprak Lezzethane milföy hamuru
3 adet kabak
12 dilim Emin dana pastırma
100 gr Binvezir telli peynir
6 çorba kaşığı Kerem labne
6 dal taze soğan
10 dal maydanoz
1 çorba kaşığı Destan çörekotu
2 çorba kaşığı Destan susam
1 çorba kaşığı Destan nane
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
1 paket Destan kabartma tozu
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
• Rendelenmiş 3 adet kabağı tel süzgece alıp üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyin. Üzerine spatulayla bastırıp fazla suyunu süzün. Dilerseniz kabağın fazla suyunu elinizle sıkarak da çıkarabilirsiniz.
• Suyu süzülmüş kabakların üzerine tel tel ayrılmış 100 gr telli peynir, ince doğranmış 6 dal taze soğan, 6 çorba kaşığı labne, ince kıyılmış 10 dal maydanoz, 2 çorba kaşığı susam, 1 çorba kaşığı çörek otu, 1 çorba kaşığı kuru nane, 1 tatlı kaşığı pul biber, 1 paket kabartma tozu, 1 çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.
• 12 dilim pastırmayı küçük küçük doğrayıp bir kısmını üzerlerine koymak için ayırın. Geriye kalan pastırma parçalarını kabaklı harcın içerisine ekleyin ve karıştırın.
• 12 dilim milföy hamurunu on ikili kek kalıplarına yerleştirin ve kabaklı iç harcı milföy hamurlarının içerisine pay edin.
• Üzerine ayırdığınız pastırma dilimlerini yerleştirin.
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırının alt-üst modunda 25 dakika orta rafta 15 dakika da fırının tabanında pişirin.
Afiyet olsun.