Zorluk: Kolay
Hazırlama Süresi: 15 dk.
Bekleme Süresi: 2 saat
3 şişe Dost altın süt
Yarım çay bardağı Efor elma sirkesi
1 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
• İlk olarak tencerenin dibini su ile ıslatın. Bu sayede süt kaynadığında tabana yapışmayacak.
• Tencereye 3 şişe Dost altın sütü koyup altını açın ve kaynatmaya başlayın.
• Süt kaynayıp köpürmeye başladığında yarım çay bardağı Efor elma sirkesini ekleyin ve kaynatmaya devam edin.
• Süt kesilince, tel süzgeçle süzüp mutfak robotuna alın. Kalan suyu mutlaka çorbalarda veya yemeklerde kullanın.
• Üzerine 1 çay kaşığı Rafine sofra tuzunu ekleyip pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çekin.
• Ardından tercihen dikdörtgen bir kâsenin tabanına uzun şekilde kestiğiniz yağlı kağıtları yerleştirin. Dilerseniz kaseyi yağlayabilirsiniz de. Böylece peynir katılaşınca kolayca çıkabilecek.
• Pürüzsüz kıvamdaki peyniri kâseye koyun ve üzerini düzleyin.
• En az 2 saat, tercihen bir gece buzdolabında bekletince Dost altın sütle hazırladığınız peyniriniz hazır.
Afiyet olsun!