Zorluk: Orta
Hazırlama: 10 dakika + yarım saat bekletme
Pişirme: 10 dakika
400 gr efsane un (4 su bardağı)
2 çorba kaşığı Dost yoğurt
2 çorba kaşığı erimiş Pervin tereyağı
150 ml su (1 su bardağından bir parmak eksik)
3 çay kaşığı tuz
1 paket Destan kabartma tozu
200 gr Emin kıyma
1,5 adet kuru soğan
Yarım çay kaşığı karabiber
yada
120 gr Binvezir kaşar
Kızartmak için,
1 litre sole Ayçiçek yağı
• 4 su bardağı unun içerisine 2 çorba kaşığı yoğurt, 2 çorba kaşığı erimiş tereyağı, 150 ml su, 2 çay kaşığı tuz ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip hamur pürüzsüz bir hale gelene dek 5-6 dakika yoğurun.
• Sonra mutfak tezgahına alıp büyük bir rulo haline getirin. 12 eşit parçaya bölüp bezelere ayırın.
• Bezeleri bir tepsiye dizip üzerine nemli bir bez örtün ve yarım saat dinlendirin.
• İç harcı için, 200 gr kıymayı kaseye koyun, üzerine 1,5 rendelenmiş soğanı, 1 çay kaşığı tuzu ve yarım çay kaşığı karabiberi ekleyip karıştırın.
• Bezeleri teker teker tezgaha alıp üzerine un serpin merdane yardımıyla bir karış çapında açın.
• Bir yarısına hazırladığınız kıymalı harçtan sürüp yarım ay şeklinde kapatın. Kenarlarını el dikişi yaparak iyice kapatın. • Kıymalı harç yerine 120 gr kaşarı rendeleyip kaşarlı çi börek de yapabilirsiniz.
• Kızgın yağda dışı altın sarısı rengini alana kadar kızartın.
Afiyet olsun!