Zorluk: Orta
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 10 dakika
2 çorba Pervin tereyağı
1 tepeleme çorba Efsane un
1 soğan
1 çorba Yurdum domates salçası
700 gr (1 şişe) Yurdum domates püresi
1 litre su 1 tatlı kaşığı sofra tuzu
1 çay destan karabiber
1 tatlı kaşığı Şafak toz şeker
2 çorba kaşığı Efor elma sirkesi
Üzeri için,
1 paket Ekmecik mantı
2 çorba kaşığı Sırım Riviera zeytinyağı
4-6 çorba kaşığı rendelenmiş Binvezir kaşar peyniri
• Fırın tepsisine pişirme kağıdı koyun, üzerine 1 paket mantı ile 2 çorba kaşığı zeytinyağını ekleyip karıştırın. 200 derece alt-üst çalışan fırında 20 dakika pişirin.
• Tencereye 2 çorba kaşığı tereyağını koyun ve eritin. Üzerine yemeklik doğranmış 1 soğanı ekleyip kavurun.
• Soğanlar kavrulup renk değiştirdiğinde 1 çorba kaşığı un ile 1 çorba kaşığı domates salçasını da ilave edip kavurmaya devam edin.
• Tencereye 1 şişe domates püresi, 1 litre su ekleyin. 1 tatlı kaşığı tuz, 1 çay kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı toz şeker ve 2 çorba kaşığı elma sirkesini de ekleyip pişirin. Kaynacında altını kısın ve 10 dakika sonra blenderdan geçirin.
• Çorbayı kaseye koyup üzerine çıtır mantıları ve rendelenmiş kaşarını da ekleyip soğuk kış günlerinde afiyetle yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun!