Zorluk: Orta
Hazırlık: 5 dakika
Pişirme: 5 dakika
1 kg tavuk kanat
1 tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
4 çorba kaşığı Yazgan mısır nişastası
1 litre Sole ayçiçek yağı
4 çorba kaşığı Bol Bol ketçap
8 çorba kaşığı Serel pekmez
1 dolu tatlı kaşığı Destan pul biber
2 çorba kaşığı Destan susam
2 çorba kaşığı Efor elma sirkesi
2 dal taze soğan
• 1 kg tavuk kanadının üzerine birer tatlı kaşığı tuz ve karabiber serpin, karıştırın.
• Ardından 4 çorba kaşığı mısır nişastasını da ekleyip karıştırın.
• Tavukları kızartmak için tencereye 1lt ay çiçek yağı koyup ısıtın.
• Elinizle tavukların üzerindeki fazla nişastayı alıp kızgın yağda kızartın.
• Dışları altın rengini alana kadar yaklaşık 4-5 dakika kızartın.
• Sosu için; 4 çorba kaşığı ketçap, 8 çorba kaşığı pekmez, 1 dolu tatlı kaşığı pul biber, 2 çorba kaşığı susam ve 2 çorba kaşığı elma sirkesini karıştırın.
• Bütün malzemeler birbiriyle güzelce karıştıktan sonra, kızarmış tavukları sosa ekleyin veüzerleri sosla kaplanana kadar karıştırın.
• Üzerine ince kıydığınız 2 dal taze soğanı serpin.
• Yanına çıtır çıtır kızarmış patates ve mayonez ile afiyetle yiyebilirsiniz.