Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 5-8 dakika
500 gr Emin kuzu biftek
2 çay kaşığı rafine sofra tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
6 çorba kaşığı Dost süzme yoğurt
1 kavanoz Yurdum konserve patlıcan
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı toz Antep fıstığı
• 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin. Bıçak ile ezerek püre haline getirdiğiniz 2 diş sarımsağı tavaya ekleyip kavurun.
• 1 kavanoz konserve patlıcanı tavaya ekleyip kavurun. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyip kaşık ile bastırarak patlıcanları ezerek karıştırın.
• Altını kapatıp ilk harı geçince 6 çorba kaşığı süzme yoğurdu ekleyip birkaç defa daha karıştırın.
• Kuzu biftekleri köşelerinden koparmadan ortadan ikiye kesin. Ayrılan iki parçayı da yine köşelerinden koparmadan ortadan iki kesip ayırın. Bir ucundan başlayarak içerden dışarıya doğru dolayın.
• 2 tane çöp şişi kuzu bifteklere paralel şekilde takın. Dışarıda kalan uzun şişleri bıçak ile kesin.
• Bifteklerin üzerine birer çay kaşığı tuz ile karabiber serpin.
• Önceden ısınmış döküp tavaya biftekleri yerleştirin.
• Tavaya koyduğunuz yüzleri kızarınca diğer yüzlerini de çevirip kızartın.
• Yoğurtlu patlıcanı tabağa koyun. Kuzu sarmaları da üzerine dizip toz antep fıstığı serpince restoranlardakinden daha güzel kuzu sarmanız hazır. Afiyet olsun!