Servis: 4 kişilik
Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dk
Pişirme süresi: 15 dk
2 su bardağı Efsane yerli pilavlık pirinç
1 paket Simbat badem
1 avuç Simbat kuru üzüm
2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
3 su bardağı kaynar su
1 tatlı kaşığı rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan karabiber
Yarım çay kaşığı Destan tarçın
½ bağ maydanoz
3 yaprak Connex yufka
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı
· 1 paket bademi kaseye koyun üzerine sıcak su döküp 15 dakika kabukları soyuluncaya kadar bekletin.
· Pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı ay çiçek yağı ile 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.
· Suda 15 dakika beklemiş 2 su bardağı pilavlık pirinci ilave edip pirinçleri kavurmaya başlayın.
· Pirinçler kavrulup saydamlaşmaya başladığında kabukları soyulmuş bademleri, suda 10 dakika beklemiş 1 avuç kuru üzümü, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı tarçını ekleyip karıştırın.
· Üzerine 3 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte tencerenin kapağını kapatıp pişirin.
· Pilav piştikten sonra üzerine temiz bir mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırakın.
· İnce ince doğranmış yarım bağ maydanozu da pilava ekleyip karıştırın.
· Perde pilavını yapacağınız tavaya yarım tatlı kaşığı tereyağını ekleyip eritin.
· 1 tam yufkanın ortasını hafif buruşturarak tavaya koyun. Yarım yufka koparıp onu da buruşuk şekilde tavaya yerleştirin.
· Üzerine bademli pilavı döküp eşit bir şekilde yayın.
· Kalan 1,5 yufkayı üzerine yine buruşuk şekilde koyup tavanın kenarlarından sarkan yufkaları bohça gibi üzerine kapatın.
· Her iki tarafı güzelce kızarana dek çevirerek pişirin. Çevirdikten sonra yarım tatlı kaşığı tereyağını da parlaması için üzerine sürün. Afiyet olsun!