Yufkadan Perde Pilavı

4 Kişilik

Tarif

Servis: 4 kişilik

Zorluk: Orta

Hazırlık süresi: 15 dk

Pişirme süresi: 15 dk


2 su bardağı Efsane yerli pilavlık pirinç

1 paket Simbat badem

1 avuç Simbat kuru üzüm

2 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

3 su bardağı kaynar su

1 tatlı kaşığı rafine sofra tuzu

1 çay kaşığı Destan karabiber

Yarım çay kaşığı Destan tarçın
½ bağ maydanoz

3 yaprak Connex yufka

1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı

 

·        1 paket bademi kaseye koyun üzerine sıcak su döküp 15 dakika kabukları soyuluncaya kadar bekletin.

·        Pilav tenceresinde 2 çorba kaşığı ay çiçek yağı ile 2 çorba kaşığı tereyağını eritin.

·        Suda 15 dakika beklemiş 2 su bardağı pilavlık pirinci ilave edip pirinçleri kavurmaya başlayın.

·        Pirinçler kavrulup saydamlaşmaya başladığında kabukları soyulmuş bademleri, suda 10 dakika beklemiş 1 avuç kuru üzümü, 1 tatlı kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı karabiberi, yarım çay kaşığı tarçını ekleyip karıştırın.

·        Üzerine 3 su bardağı kaynar su ilave edip kısık ateşte  tencerenin kapağını kapatıp pişirin.

·        Pilav piştikten sonra üzerine temiz bir mutfak bezi kapatıp demlenmeye bırakın.

·        İnce ince doğranmış yarım bağ maydanozu da pilava ekleyip karıştırın.

·        Perde pilavını yapacağınız tavaya yarım tatlı kaşığı tereyağını ekleyip eritin.

·        1 tam yufkanın ortasını hafif buruşturarak tavaya koyun. Yarım yufka koparıp onu da buruşuk şekilde tavaya yerleştirin.

·        Üzerine bademli pilavı döküp eşit bir şekilde yayın.

·        Kalan 1,5 yufkayı üzerine yine buruşuk şekilde koyup tavanın kenarlarından sarkan yufkaları bohça gibi üzerine kapatın.

·        Her iki tarafı güzelce kızarana dek çevirerek pişirin. Çevirdikten sonra yarım tatlı kaşığı tereyağını da parlaması için üzerine sürün. Afiyet olsun!



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)