Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 10 dk.
Pişirme süresi: 25 dk.
1 bağ ıspanak
1 soğan
3 diş sarımsak
1 silme çay kaşığı
Rafine sofra tuz
1 silme çay Destan karabiber
2 çorba kaşığı Sırım Riviera zeytinyağı
2 çorba kaşığı Efsane un
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 su bardağı Dost süt 1 çay kaşığı
Rafine sofra tuzu
Yarım çay kaşığı Destan karabiber
Yarım çay kaşığı Muskat rendesi
150 gr Binvezir kaşar
1 avuç Destan susam
• Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağını koyun. Üzerine küp küp doğranmış 1 soğanı ekleyip kavurmaya başlayın.
• Soğanlar saydamlaşınca ince dilimlenmiş 3 diş sarımsağı ekleyin.
• Doğranmış 1 bağ ıspanağı da tavaya ekleyip yüksek ateşte kavurun.
• Beşamel sosu için, 2 çorba kaşığı tereyağını tencereye ekleyip üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyip kavurun.
• Un kavrulup rengi değiştiğinde 2 su bardağı sütü ekleyip çırparak pişirin.
• 1 çay kaşığı tuz , yarımşar çay kaşığı karabiber ile muskatı ekleyip pişirmeye devam edin.
• Kavrulmuş ıspanakları fırın kabına dökün.
• Üzerine beşamel sosunu dökün, spatula ile her yüzüne yayın.
• Rendelenmiş 150 gr kaşar peyniri ile 1 avuç susamı üzerine serpin.
• Önceden ısıtılmış alt-üst çalışan fırında 200 derecede 25 dakika pişirin.
• Üstü nar gibi kızarınca, uzayıp giden kaşar peyniriyle ıspanak grateniniz hazır.
Afiyet olsun!