Zorluk: Kolay
Pişirme: 15-20 dakika fırında / 10-15 dakika ocakta
1 paket Künenfes künefe (2 adet) veya 1 paket Hastel künefe (2 adet)
İki adet künefe için şerbet;
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su
Bir adet künefe için şerbet:
1/2 çay bardağı şeker
1/2 çay bardağı su
Üzeri için; Simbat Antep fıstığı Kerem kaymak
• Bir adet künefenin şerbeti için yarım çay bardağı toz şeker ve yarım çay bardağı suyu küçük bir tencerede karıştırıp kaynatın. Eğer iki künefe için yapıyorsanız şeker ve su miktarını 1 su bardağına çıkartın. Ardından soğuması için kenarda bekletin.
• Künefeyi 240C ısıtılmış fırının alt tarafına yerleştirip yaklaşık 15-20 dakika pişirin. Dilerseniz ocak üzerinde kısık - orta ateşte 10-15 dakikada da pişirebilirsiniz.
• Pişirdiğiniz künefeyi ters çevirip servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
• Üzerine soğumuş şerbeti döküp kaymak ve antep fıstığı ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!