En Hafif İskender

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta

Hazırlık: 5 dk.

Pişirme: 15 dk. 


Yarım karnabahar 
2 çorba kaşığı Sırım riviera zeytinyağı
200 gr Emin kıyma
1 soğan
6 çorba kaşığı Dost yoğurt 
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı  Yurdum tatlı biber salçası
2 tatlı kaşığı Rafine sofra tuzu
1 tutam Destan karabiber
yarım çay Destan kekik   
• 2 diş sarımsağın üzerine biraz tuz dökerek bıçağın yan tarafıyla ezin. Ezilmiş sarımsakları 6 çorba kaşığı yoğurda ekleyin. Yarım çay kaşığı tuz ekleyip yoğurdu karıştırın. 
• 200 gr kıymayı yüksek ateşte kavurmaya başlayın. Kahverengileşmeye başladığında küp küp doğranmış 1 soğanı ekleyin. Yarım çay kaşığı tuz ve 1 tutam karabiber serpip kavurmaya devam edin.
• Küçük bir tavada, 1 çorba kaşığı tereyağını eritin. Tereyağı köpürmeye başladığında içine 1 dolu çorba kaşığı biber salçası koyup karıştırın. Salçayı açmak için çeyrek bardak su ekleyin. Yarımşar çay kaşığı tuz ve kekik ekleyip ocağı kapatın.
• Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup altını açın. Yarım karnabaharı minik çiçeklerine ayırın. Dışları kahverengileşinceye kadar yüksek ateşte yaklaşık 4-5 dakika kavurun. 
• Servis tabağına önce karnabaharı yerleştirin. Kenarlarda karnabaharın görüneceği kadar boşluk bırakarak üzerine yoğurdu gezdirin. 
• Onunda üzerine nefis salçalı yağı gezdirip, kavrulmuş kıymayı koyun. En son biraz daha sos döküp maydanoz  yapraklarıyla da süsleyince İskender kebap tadında, hem hafif hem de süper hızlı yemeğiniz emrinize amade.

 

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)