Zorluk: Orta
Hazırlık: 5 dk.
Pişirme: 30 dk.
4 patlıcan
1 kapya
10 mantar
3 diş sarımsak
1 paket Kerem labne
4 çorba kaşığı Serel tahin
Çeyrek bardak limon suyu
2 çay kaşığı Rafine sofra tuzu
4-5 dal maydanoz
7 çorba kaşığı Sırım riviera zeytinyağı
Yarım çay kaşığı destan karabiber
1 tatlı kaşığı Destan susam
• 4 adet iri patlıcanı ortadan iki bölün.
• Fırın kağıdı koyduğunuz tepsiye dizin. Üzerine 5 çorba zeytinyağını sürüp 1 çay kaşığı tuzu serpin.
• Önceden ısıtılmış 180C fırında 30 dakika pişirin.
• 1 paket labneyi kaseye koyun, 4 çorba kaşığı tahin, çeyrek bardak limon suyu, yarım çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın.
• Tavaya 2 çorba kaşığı zeytinyağı koyup ocağın altını açın. 10 adet mantarı küçük doğrayıp tavada kavurun.
• Mantarlar kavrulduktan sonra minik küpler halinde doğranmış 1 kapya biberi ve doğradığınız 3 diş sarımsağı ekleyin. Yarımşar çay kaşığı tuz ve karabiberi ekleyin.
• 2-3 dakika daha kavurup altını kapatın ve 4-5 dal ince doğranmış maydanozu ekleyip karıştırın.
• Patlıcanların üzerine labneli karışımı sürüp kavrulmuş sebzeleri ekleyin.
• Susam ve ince kıyılmış maydanoz yapraklarını da serpince hem hafif hem doyurucu fırın patlıcanınız hazır.