Zorluk: orta
Hazırlık süresi: 10 dakika
Pişirme: 10 dakika
250 gr Emin dana biftek
½ soğan
5 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Destan sumak
1 çay kaşığı Destan toz kırmızı biber
2 domates
8-9 dal maydanoz
Fıçı acı biber turşusu
Limon
Ekmecik lavaş
• 250 gr bonfileyi ince şeritler halinde doğrayın.
• Geniş bir tavaya 2 çorba kaşığı ayçiçek yağını koyup yüksek ateşte ısıtın.
• Isınan yağa etleri ekleyip kavurun.
• Etler yüksek ateşte kavrulurken yarım su bardağı sıcak suya, birer çay kaşığı toz kırmızı biber ve isot ekleyip karıştırın.
• Etler kavrulup kahverengileşince içine 1 çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.
• Sumaklı toz kırmızı biberli suyu tavaya döküp lavaşı etlerin üzerine bastırın. Bu sayede lavaş etlerin lezzetli suyunu emmiş olacak.
• 2 domatesi küp küp doğrayın.
• Yarım soğanı piyazlık, 10 dal maydanozu da ince ince doğrayın.
Etin suyuyla lezzetlendirdiğiniz lavaşın üzerine etlerin yerleştirin.
• Doğranmış piyazlık soğanı üzerine maydanozu, domatesi ve biber turşusunu koyduktan sonra limonunu sıkıp önce kısa kenarlarını içe katlayın ve dürüm yapın.
• Tantuniniz hazır. Afiyet Olsun!