Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 10 dakika
400 gr Emin kıyma
2 diş sarımsak
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 tatlı kaşığı Destan kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı Destan karabiber
8 tane Ekmecik hamburger ekmeği
Sosu için;
6 çorba kaşığı Sole ayçiçek yağı
4 diş sarımsak
400 ml Yudum domates püresi
6 çorba kaşığı Bol Bol ketçap
1 dolu çay kaşığı Destan karabiber
• Sos tenceresine 6 çorba kaşığı ayçiçek yağı koyun. Üzerine 400 ml domates püresi, 6 dolu çorba kaşığı ketçap ve ince doğranmış 4 diş sarımsağı ekleyin.
• Birer dolu çay kaşığı karabiber ve tuzu da ekleyip güzelce karıştırın. Kısık, ateşte kaynayıp iyice özleşene kadar pişirin.
• Bu sırada 400 gr dana döş kıymaya 2 diş sarımsağı ezip ekleyin. Üzerine 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Son olarak lezzetini arttırmak için 1 çorba kaşığı tereyağını da ekleyip köfteyi iyice yoğurun.
• Hazırladığınız köfte harcını 8 eşit parçaya bölün. Her bir köfteyi avuçlarınızın arasında iyice ezip şekil verin. Normalde hazırladığımız köftelerden daha yayvan bir köfte olacak.
• Hamburger ekmeklerini yarıya kesin ve alt kısımlarına hazırladığınız sostan sürün. Üzerlerine köfteleri yerleştirip ters bir şekilde tavaya koyup pişirmeye başlayın.
• Birkaç dakika içinde köfteler nefis bir şekilde pişmiş olacaklar. Ardından ekmeklerin üst kapaklarına da domates sosundan sürüp hamburgerleri kapatın.
• Pişirme kağıdını köfteleri pişirdiğiniz tavaya koyup hamburgerleri üzerine yerleştirin.
• Hamburgerlerin üst kısımlarına sostan birkaç kaşık dökerek kağıdın dışından tavanın içine birkaç yerinden sıcak su dökün ve tavanın üzerine bir kapak kapatın. Bu şekilde de 3-4 dakika pişince ıslak hamburgerleriniz hazır. Afiyet Olsun !