Zorluk: Orta
Hazırlık süresi: 15 dakika
Pişirme: 1 saat
2 iri patates
6 Fıçı salatalık turşusu
20 tane İnci siyah zeytin
20 tane İnci yeşil zeytin
4 çorba kaşığı Yudum mısır
200 gr Aknaz kaşar
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
3 çorba kaşığı M.Z Ege Rus salatası
Bol Bol ketçap
Bol Bol mayonez
6 Tombik sosis
1 tatlı kaşığı Yudum domates salçası
1 tatlı Pervin tereyağı
1 çorba kaşığı Bol bol ketçap
• Tavaya 1 tatlı kaşığı tereyağını ekleyin.
• 6 tane sosisi dilimleyin ve tereyağında kavurun.
• 1 tatlı kaşığı domates salçası ekleyip üzerine yarım su bardağı kadar sıcak su ilave edip karıştırın.
• 1 çorba kaşığı ketçap ilave edip birkaç dakika daha pişirip ocağın altını kapatın.
• 2 iri patatesi önce fırın kağıdına ardından folyoya sarın.
• Önceden ısıtılmış 250 derecelik fırının tabanında yaklaşık 50 dakika pişirin. Patatesleri fırının tabanına attıktan sonra tam üzerine bir fırın tepsisi kapatın. Fırın tepsisi patatese tam değecek şekilde yerleştirin bu sayede ev ortamında bir kumpir fırını etkisi sağlamış olacaksınız.
• Patatesi fırından aldıktan sonra ortasını bıçakla yarın. İçerisine sıcağı üzerindeyken 1çorba kaşığı tereyağı ve 1 tutam tuz ekleyip ortadaki patatesli kısmı bir kaşık ile oyarak püre haline getirin.
• Hazır sıcağı üzerindeyken 200 gr kaşar peynirini rendeleyip patateslere ekleyip karıştırmaya devam edin. Kaşar eriyince kumpir bazınız hazır.
• İçerisine pişirdiğiniz sosisleri ve 3 çorba kaşığı rus salatasını ekleyin.
• Üzerine çekirdekleri çıkarılmış 20 adet siyah ve yeşil zeytini, minik minik doğranmış 6 adet salatalık turşusunu ve 4 çorba kaşığı mısırı ekleyin.
• Bol bol ketçap ve mayonez sıkıp bir parça rendelenmiş kaşar serpince kumpiriniz hazır. Afiyet Olsun!