Zorluk: Orta
Hazırlama: 5 dakika
Pişirme: 30 dakika
5 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
4 parça tavuk göğüs
4 su bardağı aşurelik buğday
9 su bardağı su
2 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Yarım su bardağı Cardella tel şehriye
1 tatlı kaşığı Destan pul biber
1 çorba kaşığı tuz
• Düdüklü tencereye 5 çorba kaşığı ayçiçek yağını ekleyin.
• Küp küp doğranmış 4 parça tavuk göğsünü ilave edin tavukları bir tur kavurun.
• Üzerine 4 su bardağı aşurelik buğday, 9 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuz ekleyip düdüklünün kapağını kapatın. 30 dakika yüksek basınç ayarında pişirin.
• 30 dakikanın sonunda düdüklünün basıncını alın, tencerenin kapağını açın.
• Tahta kaşık ile döve döve karıştırın.
• Tavaya 1 çorba kaşığı tereyağını koyun ve ısıtın. Üzerine yarım su bardağı tel şehriyeyi ekleyip en kısık ateşte çıtır çıtır olup kahverengileşinceye kadar kavurun.
• Keşkeği geniş bir tabağa koyun.
• Kavrulmuş şehriyelin üzerine tekrar 1 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ eriyip köpürmeye başlayınca 1 tatlı kaşığı pul biber ekleyin ve altını kapatın.
• Keşkeğin üzerine tereyağlı şehriyeyi gezdirince efsane tavuklu keşkeğiniz hazır.