Tepsi Kebabı

6 Kişilik

Tarif

Zorluk: Orta
Hazırlama: 10 dakika
Pişirme 25 dakika

400 gr Emin kıyma
1 kapya biber
2 yeşil biber
4 diş sarımsak
10 dal maydanoz
1 dolu çay kaşığı rafine sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan kimyon
1 çay kaşığı Destan pul biber
1 çay kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan nane
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çorba kaşığı Yurdum domates salçası
1 tatlı kaşığı Pervin tereyağı

Üzeri için,
1 soğan
1 iri domates
5-6 tane kıl biber
Ekmecik yufka ekmeği

• 400 gr kıymanın üzerine 1 dolu çay kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı tereyağı, birer çay kaşığı kimyon, pul biber, kekik, nane, karabiber, ufacık doğranmış 1 kapya biber, 2 yeşil biber, 4 diş sarımsak ve ince kıyılmış 10 dal maydanozu ekleyip iyice yoğurun. Ne kadar iyi yoğurursanız fırında çatlama ihtimali o kadar azalır.
• Bütün lezzetler birbirine karıştıktan sonra, yuvarlak bir tepsinin bir tarafına karışımı koyun. Elinizi ıslatıp bastırarak tepsinin her tarafına eşit bir şekilde yayın.
• Ardından bir bıçağın tersiyle kenarlarından 3-4 tur geçerek düzeltin.
• Pişirmeden önce bıçağın tersiyle kabaca dilimleyin. Böylece pişerken salçalı su aralarına da girecektir.
• Sosu için 1 çorba kaşığı domates salçası ile yarım bardak suyu karıştırın. Sosu üzerine gezdirip her tarafına yayın.
• Her dilimin üzerine arzunuza göre domates, soğan dilimleri ve kıl biber koyabilirsiniz.
• Önceden ısıtılmış 220 C altlı üstlü ve fansız çalışan fırında 25 dk pişirin.
• Tepsi kebabınız fırından çıkartıp yufka ekmeğiyle bir parça koparıp yemeniz için hazır.



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)