Zorluk: Orta
Hazırlık: 10 dakika
Pişirme: 20-25 dakika
1 litre Dost Altın süt
1 bardağı Şafak toz şeker
2 çorba kaşığı Efsane un
2 çorba kaşığı Yazgan nişasta
12 yaprak Unlum baklava yufkası
2 çorba kaşığı Şafak toz şeker
5 çorba kaşığı Pervin tereyağı
2 avuç Simbat Fındık
· Fırını 200 derece alt-üst çalıştırın.
· 3 çorba kaşığı tereyağını eritin ve biraz soğutun.
· Yufkanın kenarlarından taşabileceği dikdörtgen veya kare bir fırın tepsisini yağlayın.
· 12 yaprak baklava yufkasını tek tek tepsiye dizin. Dizerken ara katlarını yağlayın ve 2 çorba kaşığı şekeri her katına azar azar serpin.
· Kenarlarındaki fazla kalan yufkaları içeri doğru katlayıp üzerlerini yağlayın. Ortasının kabarmaması için küçük bir bıçak ile üzerine delikler açın.
· Üstüne pişirme kağıdı koyup evinizdeki herhangi bir bakliyatı dökün. Bakliyatlar ortasında ağırlık yapacak ve kabarmasını engelleyecek. Bu bakliyatları sonrasında tekrar tekrar aynı iş için kullanabilirsiniz.
· Fırında 15 dakika pişirin. 15.dakikanın sonunda üzerindeki bakliyatları alıp üstünün kızarması için 8 dakika daha pişirin.
· Geniş bir sürahide 1 su bardağı şekeri, 2 çorba kaşığı buğday nişastasını ve 1 litre sütü karıştırın. Tencerede 2 çorba kaşığı tereyağını eritin, üzerine 2 çorba kaşığı unu ekleyip iyice kahverengileşinceye kadar kavurun. Sütlü karışımı azar azar ve çırparak ekleyin. Yaklaşık 10 dakika kısık-orta ateşte, muhallebi kıvamına gelene kadar kaynatın. Ardından soğumuş baklava yufkasının üzerine dökün.
· Yufkanın kenarlarını ıslatın. Fırının ısısını 220 dereceye çıkartıp tepsiyi üstten ikinci rafa yerleştirin ve 7 dakika pişirin. Fırını tepsiyi atarken ızgara moduna almanız önemli böylece fırın ısınırken helva daha hızlı renk alacak kenarları da yanmayacaktır.
· Fırında çıkartıp soğutun. Buzdolabında iyice soğuttuktan sonra servise hazır.
· Servis ederken 2 avuç fındığı kabaca doğrayıp 3-4 dakika kavurunca hazır. Afiyet Olsun!