Tavuklu Tirit

6-8 Kişilik

Tarif

 Malzemeler; 

 

2 parça tavuk göğsü

2 parça kemikli tavuk but

1 adet soğan

4  diş sarımsak

1 çorba kaşığı Rafine tuz

4 tane Ekmecik yufka ekmek

 

500 gr Dost yoğurt (1 küçük paket)

2 diş sarımsak

1 çay kaşığı Rafine sofra tuz

 

2 çorba kaşığı Pervin tereyağı

2 avuç Simbat ceviz

1 tatlı kaşığı Destan toz kırmızı biber

 

·        İkişer parça tavuk göğsünü ve kemikli tavuk budunu düdüklü tencereye koyun. Üzerine 1 çorba kaşığı tuz, kabaca doğradığınız 1 soğan, 4 diş sarımsağı ekleyin. 1 litre sıcak su koyup düdüklü tencerenin kapağını kapatın ve yüksek basınç ayarında pişirmeye başlayın. Düdük kilitlenince altını kısıp 20 dakika pişirin.

·        20. dakikadan sonra düdüklü tencerenin altını kapatıp basıncını alın. Sıcağı üzerindeyken tavukları çıkartıp çatalla veya ilk sıcağı geçince elinizle tel tel ayırın.

·        Oda sıcaklığındaki 500 gr yoğurda 2 diş sarımsak ezin. 1 çay kaşığı tuz ekleyip karıştırın. Dilerseniz tencerede pişmiş sarımsakları da kullanabilirsiniz.

·        4 tane yufka ekmeğini şeritler halinde dilimleyin ve tavuk suyuna bandırıp, ortası boş kalacak şekilde ufak bir tepsiye dizin. Ekmeklerin ortasına tavukları kubbe gibi yerleştirin. Ekmek ile tavukların üzerine haşlama suyundan gezdirin.

·        Sarımsaklı yoğurttan birkaç kaşık ekmeklerin üzerine gezdirin. Geriye kalan ekmekleri tekrardan ıslatıp tavuklara yaslayarak dizin. Kalan yoğurdu tavukların üzerine gelecek şekilde koyun

·        2 avuç cevizi kabaca doğrayıp tavada kavurmaya başlayın. Üzerine 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Yağ erirken 1 tatlı kaşığı da toz kırmızı biber ekleyin ve karıştırarak kavurmaya devam edin. Köpürünce ocaktan alıp tepsiye gezdirin.

·        Ziyafet tadında tavuk tiridiniz hazır. Afiyet olsun!

 



X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)