Zorluk: Orta
Hazırlık: 15 dakika
Pişirme: 15 dakika
3 adet fileto uskumru
1 su bardağı Yurdum domates püresi
2 çorba kaşığı Efor elma sirkesi
12 adet İnci Kırma yeşil zeytin
1 tatlı kaşığı Efsane un
4 çorba kaşığı Sırım natürel sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Destan kekik
1 çay kaşığı Destan karabiber
1 çay kaşığı Rafine Sofra tuz
1 çorba kaşığı susam
• Eğer uskumrular donuksa bir gece önceden buzdolabının alt kısmında çözdürün. Eğer donukken yapacaksanız pişirme süresini 15 dakikada 22-25 dakikaya çıkarabilirsiniz ama balık biraz daha sulu olacaktır.
• Fırını 200 derece alt-üst fansız çalıştırın. 1 su bardağı domates püresinin üzerine çekirdekleri çıkartılmış ve minik doğranmış 12 adet yeşil zeytini,4 çorba kaşığı zeytinyağını, 2 çorba kaşığı elma sirkesi ve 1 tatlı kaşığı unu ekleyip çatal ile çırpın. 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı tuz ve 1 tatlı kaşığı kekiği ekleyip karıştırın.
• 3 adet uskumru filetoyu fırına girebilen bir kaba dizin.
• Hazırladığınız sosu üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin. Balıklar fırında pişerken tavada 1 çorba kaşığı susamı renk alana dek kavurun.
• Fırından balıkları çıkardıktan sonra üzerine kavrulmuş susamları serpiştirince fırında uskumrunuz hazır. Afiyet Olsun!