3 Renkli İrmik Tatlısı

10 - 12 Kişilik

Tarif

Zorluk:Orta Hazırlık: 5 dakika Pişirme: 25 dakika 1,5 litre Dost süt (7,5 su bardağı) 1 su bardağı Yazgan irmik 2 bardak Şafak toz şeker 1 paket Destan vanilin 2 çorba kaşığı Pervin tereyağı 1 tutam Rafine sofra tuz 1 paket Destan Hindistan cevizi 2 tepeleme çorba kaşığı Daphne kakao Püre için 750 gr çilek 4 çorba kaşığı Şafak toz şeker 3 çorba kaşığı Yazgan buğday nişastası Yarım bardak su • Tencereye 1 su bardağı irmik, 2 bardak toz şeker, 1 paket vanilin, 1 tutam tuz ve 3 çorba kaşığı Hindistan cevizini dökün. Üzerine 6 su bardağı sütünü ekleyip kaynatmaya başlayın. • Kıvam almaya başladığında 2 çorba kaşığı tereyağı ekleyin. Muhallebinin yarısını kenara ayırın. Diğer yarısına 2 çorba kaşığı kakao ve 1 su bardağı süt ekleyip çırpın. • Rengi parlamaya başladığında, geniş bir cam kaba dökün. • Kenara ayırdığınız beyaz muhallebiyi de üzerine ekleyip buzdolabında soğumaya bırakın. Eğer beklerken beyaz muhallebi katılaşmışsa yarım bardak süt ekleyip kıvamını biraz açabilirsiniz. Üzerine kenara ayırdığınız beyaz muhallebiyi gezdirip ve soğumaya bırakın. • 750 gr çileği sos tenceresine koyun. El blendırı ile püre hale getirin, 4 çorba kaşığı toz şeker ve yarım su bardağı su ile açtığınız 3 çorba kaşığı buğday nişastasını ekleyin. • 10-12 dakika kıvam alana kadar kaynatın. Ardından buzdolabına kaldırdığınız tatlının üzerine bir katman olarak dökün ve iyice soğuyana kadar en az 2 saat buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce dilimleyin ve her bir dilime kalan Hindistan cevizinden serpin. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)