Dönerden Beyti

2 Kişilik

Tarif

Zorluk: Kolay
Hazırlık süresi: 3 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

1 paket Emin dana-kuzu döner
2 tane Ekmecik yufka ekmeği
1 çorba kaşığı Pervin tereyağı
1 tatlı kaşığı Yurdum domates salçası veya ½ su bardağı domates püresi
2 diş sarımsak
1 silme çay kaşığı Rafine Sofra tuzu
1 çay kaşığı Destan pul biber
2 çorba kaşığı Sole Ayçiçek yağı
Yarım bardak su 4 çorba kaşığı
Dost süzme yoğurt Maydanoz

• Geniş bir tavaya 1 paket dana-kuzu döneri ekleyip kendi yağı ile güzelce kavurun. • Kavrulan döneleri ayrı bir tabağa alıp tavaya 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı ekleyin.
• 2 diş sarımsak ve 1 çay kaşığı pul biberi ekleyip sarımsaklar hafif renk değiştirinceye kadar kavurun.
• Kavrulan sarımsakların üzerine 1 su bardağı su ekleyip yufka ekmekleri tavadaki bu lezzetli suya bandırarak ıslatın.
• Tavadaki suya lavaşları bandırdıktan sonra 1 tatlı kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı domates salçası ilave edip kavurun.
• Ardından yarım su bardağı domates püresi ve 1 silme çay kaşığı tuz ekleyip sosu bir parça pişirin.
• Son olarak lezzetli su ile ıslattığınız 2 tane lavaşı üst üste tezgâha açın.
• Üzerine kavrulmuş döneri katlayacağınız kenara uzunlamasına yerleştirip dürüm yapar gibi sıkıca sarın.
• Dürümü iki parmak kalınlığında kesin ve beytinin etli kısımları yukarı bakacak şekilde bir tabağa yerleştirin.
• 4 çorba kaşığı süzme yoğurdu tabağın tam ortasına yerleştirin.
• Domates sosu beyti dilimlerinin üzerine gezdirip maydanoz ile süsleyince efsane beytiniz hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)