KAPAT
KURUMSAL
Hakkımızda
Tarihçe
Bim Anlayışı
Bim Hediye Kartı
Akıllı Alışveriş
Basın Odası
Basın Bültenleri
Kamuoyu Açıklamaları
Basında BİM
Görseller
PR Kontakları
Reklam Filmleri
Kalite Güvencesi
Bize Ulaşın
Bim'de Kariyer
Hızlı Başvuru
Kiralık Yeriniz mi Var?
Bim'e Özel Markalar
Mağazalar
Ticaret Sicil Bilgileri
Ortaklık Yapısı
Kurumsal Yönetim
Yönetim Kurulu
Yönetim Kurulu Komiteleri
Üst Yönetim
Kurumsal Yönetim İlkeleri Uyum Raporları
Ana Sözleşme
Politikalar
Bağımsız Denetçi
Finansal ve Operasyonel Veriler
Dönemsel Finansal Sonuçlar
Faaliyet Raporları
Yatırımcı Sunumları
Finansal Takvim
Genel Kurul Bilgileri
Özel Durum Açıklamaları
Yatırımcı İlişkileri İrtibat
Yatırımcı İlişkileri
Gizlilik ve Güvenlik
Bilgi Toplumu Hizmetleri
BİM Mısır
BİM Fas
Hakkımızda
|
BİM’de Kariyer
|
Yatırımcı İlişkileri
|
S.S.S
TR
|
EN
ARA
Ürünler
AKTÜEL ÜRÜNLER
İNDİRİM
UYGULAMAYA ÖZEL
ET ÜRÜNLERİ
MOTOSİKLET
ISITICI
SÜT ÜRÜNLERİ
17 Aralık Salı
25-31 Aralık
BİM Mobil Uygulama
26-29 Aralık
01-31 Aralık
01-31 Aralık
26 Aralık-02 Ocak
18 Aralık Çarşamba
20 Aralık Cuma
24 Aralık Salı
27 Aralık Cuma
01 Ocak Çarşamba
31 Aralık Salı
BİM’e
Özel
Afişler
Aktüel
İndirim
Meyve Sebze
18 Aralık Çarşamba
01-31 Aralık
26-29 Aralık
17 Aralık Salı
25-31 Aralık
20 Aralık Cuma
26 Aralık-02 Ocak
24 Aralık Salı
26-29 Aralık
27 Aralık Cuma
31 Aralık Salı
01 Ocak Çarşamba
Tarifler
Mağazalar
İletişim
Müşteri İletişim Formu
Kiralık Yeriniz mi Var?
İş Başvuru Formu
Tedarikçiniz Olmak İstiyorum
Tavuklu Yemek Tarifleri
Zeytinyağlılar
Börekler
Makarnalar
Çorbalar
Altın Süt ile Yapılan Tarifler
Pratik Kolay Atıştırmalıklar
Restoran Yemekleri
Ana Yemekler
Salatalar
Tatlı Tarifleri
Ramazan Tarifleri
Etli Yemek Tarifleri
Bafra Nokulu
Paylaş
6-8 Kişilik
Tarif
Zorluk: Zor
Hazırlık süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika
Yarım su bardağı Dost yoğurt
1su bardağı Dost süt
Yarım su bardağı Sırım zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şafak toz şeker
1 tutam Rafine Softa tuz
1 paket Efsane instant maya
1 Bili Bili yumurta
4,5 su bardağı Efsane un
İçine ve üzerine,
3 su bardağı Simbat kuru üzüm
2 su bardağı Simbat ceviz
1 su bardağı Şafak toz şeker
1 tatlı kaşığı Destan tarçın
180 gr Pervin tereyağı
• İlk olarak fırında pişerken üzümlerin kurumaması ve yanmaması için 3 su bardağı kuru üzümün üzeri geçene kadar kaynar su ekleyin ve bu şekilde hamur hazır olana kadar bekletin.
• Hamuru için büyük bir kâsede 4,5 su bardağı un, ½ su bardağı ayçiçek yağı, ½ su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 paket instant maya ve 1 su bardağı sütü karıştırın ardından iyice yumuşayıp pürüzsüz bir hale gelene kadar tezgâhta yoğurmaya devam edin.
• Hamuru 6 eşite bezeye ayırıp üzerlerine nemli bir bez örtün ve dinlenip gevşemeleri için 10-15 dakika bekletin.
• Bu sırada sırada 2 su bardağı ceviz içini kıyın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve ıslatıp kuruladığınız üzümleri ekleyip karıştırın.
• Hamuru açarken her katın arasına sürmek için 180 gr tereyağını küçük bir tencerede eriyene kadar ısıtın.
• Bezelere ayrılan hamurlardan iki tanesini ince bir şekilde açın. Açarken baklava hamuru gibi incecik olmasına gerek yok ancak kalınca bir yufka açıyormuş gibi düşünebilirsiniz. • Açılan ilk hamurun üzerine erimiş tereyağından sürün. • Üzerine kuru üzümlü iç harcı gayet cömert bir şekilde her tarafına serpin.
• Daha sonra üzerine açılan ikinci hamuru yerleştirin.
• Aynı şekilde tereyağı ve iç harçla doldurun.
• İç harcı koyduktan sonra ne çok sık ne de çok gevşek olacak şekilde gerdirerek sarın. Sardıktan sonra ruloyu 3 parmak genişliğinde kesin.
• Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hepsini yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
• Son olarak tencerede kalan tereyağını fırında güzelce renk alabilmesi için çöreklerin üzerine sürün.
• 160 derecelik fırında alt üst çalışan modda 50 dakika güzelce kızarana kadar pişirin.
• Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleyince çıtır çıtır Bafra nokulunuz hazır. Afiyet olsun!
X
Paylaşmak için
0
ürün eklediniz.(Toplam
0
ürün)