Bafra Nokulu

6-8 Kişilik

Tarif

Zorluk: Zor
Hazırlık süresi: 45 dakika
Pişirme süresi: 50 dakika

Yarım su bardağı Dost yoğurt
1su bardağı Dost süt
Yarım su bardağı Sırım zeytinyağı
1 tatlı kaşığı Şafak toz şeker
1 tutam Rafine Softa tuz
1 paket Efsane instant maya
1 Bili Bili yumurta
4,5 su bardağı Efsane un

İçine ve üzerine,
3 su bardağı Simbat kuru üzüm
2 su bardağı Simbat ceviz
1 su bardağı Şafak toz şeker
1 tatlı kaşığı Destan tarçın
180 gr Pervin tereyağı

• İlk olarak fırında pişerken üzümlerin kurumaması ve yanmaması için 3 su bardağı kuru üzümün üzeri geçene kadar kaynar su ekleyin ve bu şekilde hamur hazır olana kadar bekletin.
• Hamuru için büyük bir kâsede 4,5 su bardağı un, ½ su bardağı ayçiçek yağı, ½ su bardağı yoğurt, 1 yumurta, 1 yumurtanın akı, 1 tatlı kaşığı toz şeker, 1 paket instant maya ve 1 su bardağı sütü karıştırın ardından iyice yumuşayıp pürüzsüz bir hale gelene kadar tezgâhta yoğurmaya devam edin.
• Hamuru 6 eşite bezeye ayırıp üzerlerine nemli bir bez örtün ve dinlenip gevşemeleri için 10-15 dakika bekletin.
• Bu sırada sırada 2 su bardağı ceviz içini kıyın. Üzerine 1 su bardağı toz şeker, 1 tatlı kaşığı toz tarçın ve ıslatıp kuruladığınız üzümleri ekleyip karıştırın.
• Hamuru açarken her katın arasına sürmek için 180 gr tereyağını küçük bir tencerede eriyene kadar ısıtın.
• Bezelere ayrılan hamurlardan iki tanesini ince bir şekilde açın. Açarken baklava hamuru gibi incecik olmasına gerek yok ancak kalınca bir yufka açıyormuş gibi düşünebilirsiniz. • Açılan ilk hamurun üzerine erimiş tereyağından sürün. • Üzerine kuru üzümlü iç harcı gayet cömert bir şekilde her tarafına serpin.
• Daha sonra üzerine açılan ikinci hamuru yerleştirin.
• Aynı şekilde tereyağı ve iç harçla doldurun.
• İç harcı koyduktan sonra ne çok sık ne de çok gevşek olacak şekilde gerdirerek sarın. Sardıktan sonra ruloyu 3 parmak genişliğinde kesin.
• Kalan bezeleri de aynı şekilde açıp hepsini yağlı kâğıt serilmiş tepsiye dizin.
• Son olarak tencerede kalan tereyağını fırında güzelce renk alabilmesi için çöreklerin üzerine sürün.
• 160 derecelik fırında alt üst çalışan modda 50 dakika güzelce kızarana kadar pişirin.
• Fırından çıkardıktan sonra 15-20 dakika oda sıcaklığında bekleyince çıtır çıtır Bafra nokulunuz hazır. Afiyet olsun!


X

Paylaşmak için 0 ürün eklediniz.(Toplam 0 ürün)