Zorluk: orta
Hazırlık süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
8 yaprak Unlum baklava yufkası
1 paket Kerem ballı kaymak (200 g)
1 paket Simbat kavrulmuş fındık (150 g)
8 çorba kaşığı Şafak toz şeker
3 çorba kaşığı Pervin tereyağı
Nar
Nane
• 3 çorba kaşığı tereyağını bir sos tenceresinde eritin ve kenarda bekletin.
• Tereyağı erirken üzerinde oluşan köpüğü mutlaka alın.
• 1 paket kavrulmuş fındığı mutfak robotunda çekin.
• 1 tane baklava yufkasını tezgâha serin ve üzerini yağlayın.
• Ardından her yaprağa 1 çorba kaşığı olacak şekilde toz şeker serpin.
• Üzerine yaklaşık 1-2 çorba kaşığı fındık serpip tercihen ince bir oklavayı kendinize yakın kenara koyup yufkayı etrafına dolayın. Doladıktan sonra yufkayı iki ucundan ortaya itip büzün.
• Büzdüğünüz yufkanın bir ucunu yuvarlak bir şekil elde edinceye kadar kendi etrafında döndürün.
• Kalan tereyağını bülbül yuvalarının üzerine sürün ve 170 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika renk alıncaya kadar fırınlayın.
• 1 paket ballı kaymağı kendi kabında karıştırıp bülbül yuvalarının üzerine yerleştirin.
• Fındık, nar tanesi ve minik nane yapraklarıyla süsleyince tatlınız hazır. Afiyet olsun!